Religie is homohaat

Marinus 13 mei 2015

Veel religieuze stromingen hebben een gemeenschappelijk deler, homoseksuele mensen mogen worden gediscrimineerd, vervolgd, in elkaar geslagen of vermoord. Die wijsheid komt uit boeken die claimen het woord van God(en) te verwoorden. Boeken geschreven door mensen in een tijd dat de Aarde plat en het middelpunt van het heelal was. Veel van dat soort dogma’s zijn weerlegd door feiten en verdwenen. Behalve de haat naar mensen met een andere seksuele geaardheid dan heteroseksueel, dat is overeind gebleven.

Paus Franciscus heeft bijvoorbeeld recentelijk de benoeming van de Franse ambassadeur Laurent Stefanini in het Vaticaan geweigerd omdat hij er openlijk vooruit komt homoseksueel te zijn.
Wereldwijd worden homoseksuele vervolgd om hun geaardheid, die vervolging vindt in de ogen van homohaters mede haar legitimatie door uitingen van homohaat van religieuze leiders. Blind voor alle verschrikkingen die homoseksuele mensen wordt aangedaan gaat ook paus Franciscus de heilloze weg van haat zaaien op.
Door Laurent Stefanini niet als ambassadeur in het Vaticaan te accepteren zal de haat naar homoseksuele mensen alleen maar toenemen. Als in de ogen van Rooms Katholieke mensen een onfeilbare paus in geloofszaken haat predikt naar homoseksuele mensen zal dat onder fanatieke gelovigen altijd een willig oor vinden.
De oplossing lijkt even simpel als verwerpelijk, benoem geen homoseksueel als ambassadeur – of in een andere functie – in landen die het rechtvaardig vinden om homo’s vanwege hun geaardheid te vervolgen.

Rechtvaardiger zou het zijn wanneer dat soort prehistorische denkbeelden eens en voor altijd zouden worden uitgebannen en mensen te behandelen naar wat ze kunnen en wie ze vertegenwoordigen in plaats van hen vanwege hun seksuele geaardheid te discrimineren.

Toegeven aan haat is precies datgene wat ook barbaarse ‘moslims’ van de wereld willen. Richt je naar onze denkbeelden en overal zal vrede heersen. Tot die tijd moet alles en iedereen die het daar niet mee eens is, of een andere religie aanhangt net als ongelovige mensen worden vermoord.
Het antwoordt van de wereld is dat barbaarse ‘moslims’ met alle middelen worden bestreden om hun haatideologie te stoppen.
Het Vaticaan dient nog steeds als toevluchtsoord voor pedofiele priesters die zo strafvervolging in het land van herkomst ontlopen. God zal over hun gedrag oordelen, is het gebruikte credo. Waarom dat dan niet voor homoseksuele mensen geldt is een religieus raadsel.