Wielklem aan mijn fiets

Marian Prosee 3 jul 2017

Wielklem aan mijn fiets

Ja, u leest het goed. In de fietsenstalling van station Breda kun je een wielklem krijgen. En mij overkwam het afgelopen week…
Al jaren reis ik met de trein van Breda naar Den Haag. Het voortraject fiets ik. Sinds 2013 met een elektrische fiets, aangeschaft van mijn gratificatie van 25 jaar in dienst. Station Breda is verbouwd. Het is een internationaal station geworden, hoewel er nog geen trein uit het buitenland komt of gaat. Maar dat is wel de bedoeling… ooit? toch? Poort van Brabant? Vanwege het internationale station konden de bobo’s een bepaalde subsidie uit Brussel krijgen, en de fietsenstalling met een abonnement van voorheen 98 euro ging nu naar 0 euro. De eerste 24 uur mag je de fiets gratis stallen in de nieuwe fietsenstalling waar plaats is voor 4.400 fietsen. Nou, dit ziet er allemaal zeer rooskleurig uit toch?
Ik plaatste mijn fiets niet in een fietsenrek, omdat mijn fiets daar niet in past. Ik heb een hoge fiets, en deze past niet in de ‘onderetage’. Gezien mijn gezondheid kan ik de fiets niet in de ‘bovenetage’ plaatsen. Heeft u weleens een elektrische fiets opgetild? Vandaar dat ik mijn fiets keurig in een speciaal vak voor elektrische fietsen kon parkeren. Ja, kón!
Er kwamen steeds meer fietsen met grote manden/kratten , en deze passen ook niet in de fietsenrekken. Nu kwam de regel dat deze fietsen in het aparte vak mochten staan, weg met de elektrische fietsen daar. Ik heb het enkele weken volgehouden om mijn fiets toch nog in het speciale vak te stallen, maar als ik na mijn werkdag aankwam in de fietsenstalling, stond mijn fiets niet meer waar ik hem had neergezet! Er werd mee gesleept door het personeel (want ik sta altijd dubbel op slot) naar een bovenetage. Ik moet dan iemand van het personeel vragen mijn fiets te pakken. ARBO wetgeving: kom eens kijken daar. Maar eerst moeten de vertrekkende fietsen gescand worden. Dus ik mag eerst een paar minuten wachten….. Enfin, ik vond helemaal achterin een plaatsje op de hoek waar ik zelf mijn fiets kon stallen. In het rek! Maar ik stak er zo’n 20 cm achteruit. Maar hé, daar loopt nooit iemand. Dit kon ik 2 weken volhouden, totdat vorige week een wielklem aan mijn voorwiel zat!! Ik kon geen kant op, moest eerst personeel halen, en toen werd mijn fiets bevrijdt. Zijn reactie: ‘Dit zijn de regels mevrouw’.
Geen discussies meer, ik ga voortaan met de bus! Sorry werkgever voor de busonkosten…
Doe mij maar de oude stalling, waar een wielklem niet eens aanwezig was.