Ijs is als een one-night stand

Ken je ‘het gevoel’? Het gevoel dat je alleen nog maar smacht naar ijs….lekker, maar wat is het eigenlijke nut van deze suikerbommen?
Je bent iemand met een lichte gevoeligheid voor de welbekende suiker samenstelling. Je loopt als een trotse gentleman naar de ijskraam, omdat je er dit keer genoeg geld voor hebt. Wanneer de tijd aangebroken is en je de man/vrouw – die jouw ijs zou moeten samenstellen – moet aanspreken, weet je het even niet meer. Te veel diverse keuzes. Uiteindelijk heb je je ijsje en eet je hem vervolgens op. Het was even lekker, maar daarna is het genot weg. Wat voegt het toe aan je lichaam? Een suikerbom, inderdaad. Dit is dus goed te vergelijken met een one-night stand. De volgende avond ben je op stap. Je bent met een groep vrienden, maar zij duiken al gauw op de achtergrond wanneer jij, en ook je vrienden, een spetter van een vrouw zien lopen. De groep spat als het ware uit elkaar. Je gaat naar de spetter van deze avond – waarvan er miljoenen versies van zullen volgen – en vraagt haar of ze wat wil drinken. Tuurlijk! Je bent binnen, indien je sociaal ingesteld bent. Uiteindelijk wordt je ‘s ochtends wakker. Wat is er gebeurd?! Het was leuk, maar zo weer weg. Dientengevolge, het was een heel aangename avond, maar wat voegt het toe aan je relatie toestand?
Een one-night stand is als ijs, vaak maar een geringe tijd lekker. Allebei geven ze een gevoel van vreugde en gezelligheid, alleen wel voor het korte termijn. Vaak zijn de twee pas nadelig wanneer het te vaak wordt herhaald.
Zijn de gevolgen en kenmerken van ijs ook vergelijkbaar met die van een one-night stand? Normaliter krijg je van ijs en one-night stands een kick. Ook zijn de gevolgen op het langere termijn te vergelijken. Ijs; diabetes, vermoeidheid en puistjes. One-night stand; vermoeidheid en door de hormonen veroorzaakte puistjes. Dan, overeenkomsten van kenmerken? ‘Uit ervaring heeft een one-night stand een breed assortiment van smaken’ aldus Anoniem. Hiermee wordt bedoeld dat er verschillen zitten in uiterlijk, kwaliteit en persoonlijkheid tussen vrouwen die jou een gezellig avondje teweeg gaan brengen. Bij ijs komt dit exact overeen.
Toch, na dit geschreven te hebben, blijf ik erbij dat wij als mensen van tijd tot tijd wel zo’n one-night stand nodig hebben. Het geeft ons tenslotte een kick en een bom van zelfvertrouwen…. nietwaar?