Alweer een verdronken kindje op mijn tijdlijn..

Alweer een verdronken kindje op mijn tijdlijn. Weer zo’n klein ukkie die samen met zijn ouders aan de grote oversteek begon, omdat ze het beter wilden hebben. Pas 3 jaar oud, zijn hele leven alleen maar oorlog gezien. Wat voor harteloze mensen verdienen hun brood door voor belachelijke bedragen deze mensen te “redden” van hun oorlog’s lot met een opblaasboot. Ik kan er niet meer tegen. Ik wil geen dode kindjes meer zien..

Als ouder snap je het idee zo goed, je kinderen willen redden van de oorlog. Voorkomen dat ze worden doodgeschoten en daardoor een enorm risico nemen. Naast de gevaarlijke oversteek liggen er nog gevaarlijkere mensen op de loer. Ze hebben het voorzien op het geld dat deze mensen met zich meenemen. Ze gaan immers emigreren, dus alles wat ze bezitten nemen ze mee. Ze overvallen de vluchtelingen, stelen hun geld en steken hun boot lek. Eerlijk, als je daar toe in staat bent heb je gewoon echt geen hart.

Ja, dit kleine jongetje geeft deze tragedie een gezicht. Maar ik wil niet dit kleine smoeltje op mijn netvlies gebrand. Dit kleine lieve onschuldige smoeltje van een jongetje dat nog een heel leven te lijden had. En ja terwijl ik het uitspreek voel ik me hypocriet want hier hebben we het goed. Wij hoeven niet bang te zijn voor onze kinderen. Onze stress bestaat uit ‘Komen we wel op tijd op school?’ en ‘Wat koop ik voor die ene feestdag?’ En was er nou iets wat we er concreet aan konden doen.. Maar de wetenschap dat duizenden onschuldige mensen overlijden door een kans te nemen op leven, breekt me op. En als deze mensen dan ook nog een gezicht krijgen.. Ik laat het niet zo makkelijk meer los.

Mijn hart breekt voor deze wereld. De wreedheid waarin sommige kinderen elke dag moeten overleven, en waarom? Waarom zijn sommige mensen hun weg zo verloren dat ze in staat zijn zulke verschrikkelijke dingen te doen. Vervolgens lees je dat een Nederlandse militair zich heeft aangesloten bij IS. Wat mankeert zo iemand?

Vol verbazing lees ik de walgelijke reacties van mensen onder het artikel van dit onschuldige kleine ventje. Hoe kan iemand in hun right mind zulke harteloze dingen zeggen? En we leven gewoon in een samenleving met deze mensen. Mensen word eens wakker! Hebben jullie zelf geen kinderen of zo? En zelfs als je geen kinderen hebt, het zijn mensen! Dit is niet jouw land of mijn land dit is ONZE planeet!