Wie wordt de leider van Oranje?

Koen van Enkhuizen 28 mrt 2017

De KNVB zal de komende weken gebruiken om gesprekken te voeren met de ouders van de spelers.
Nu de pappa van Daley het team niet meer mag begeleiden, zoekt men een nieuwe leider voor het elftalletje.
Het is natuurlijk van de zotte, dat Fred Grim de boel moet regelen, terwijl zijn kind niet eens in dit team speelt.

De pappa’s van Memphis en Virgil zijn geen optie. Beide jongens willen niet eens hun achternaam op hun shirtje hebben, dus zal de band met de vader wellicht niet al te best zijn.
De pappa’s van Wesley en Arjen vallen ook af, omdat deze jongens nog niet weten of ze volgende seizoen doorgaan met voetballen.
De pappa van Matthijs vindt het nog te vroeg, omdat zijn kind nog maar net lid is. Mijnheer De Ligt is daarnaast een beetje boos op de pappa van Daley, omdat hij zijn zoon liet spelen tegen Bulgarije. Gelukkig wisselde hij hem in de rust, zodat Matthijs toch op tijd naar bed kon.
De pappa van Joël heeft niet zoveel verstand van voetbal. Nu had de pappa van Daley dat ook niet, maar meneer Veltman blijft liever kantinediensten draaien.
De pappa’s die bijna nooit komen kijken kunnen een telefoontje verwachten. Iedereen moet tenslotte iets doen voor de vereniging.

De vader van Luuk is al eens benaderd, maar meneer De Jong wil alleen leider worden als zijn zoontje Siem ook bij het team mag.
Meneer Strootman wil het ook wel doen, maar de KNVB is na “Bulgarije-uit” van mening dat Kevin misschien beter eventjes in een lager team kan gaan spelen.
De vader van Nick heeft goede papieren. Ton Viergever speelde in het verleden samen met Kick van der Vall en Johan Boskamp bij de amateurs en speelde een tijdje in de jeugd bij Excelsior. Hij zou het misschien samen met de pappa van Jasper kunnen doen.

Een moeder is natuurlijk ook een optie.
Mevrouw Zoet heeft elke week de wastas al mee naar huis en zit in de toernooicommissie. Hoewel het geregel rond de toernooien drastisch afneemt, doet ze genoeg voor de club.
De mamma van Vincent wil erg graag, maar de KNVB is bang dat het team dan blijft zwemmen, daar Annemarie Janssen-Verstappen vooral een bekende zwemster was.

Het zal, zoals bij elke amateurclub, nog een hels karwei worden om er een vrijwilliger voor te strikken.
De pappa van Daley heeft gelukkig aangegeven dat hij eventueel wel wil vlaggen en wil blijven rijden naar de uitwedstrijden.