“Openhartig”

klaaso 27 nov 2015

Er hangt sneeuw in de lucht!
De zomer is alweer lang voorbij, maar de zoete herinnering blijft de meeste van ons vervullen met een onbedaarlijk verlangen naar twinkelende zonnestraaltjes die schitteren in zomaar een slootje kabbelend water waar onze gebruinde huid zweetdruppeltjes verdampt die daarop weer de atmosfeer verrijkt met vocht dat bijdraagt aan een prachtige luchttrilling die kenmerkend is voor een geslaagde warme zomerdag.
Maar nu weer even de komende ijzige winter,
De Elfsteden”koorts” doet helaas alle ijs weer smelten en laat menig rayonhoofd met de handen in het veelal verdwenen haar vertwijfeld achter.
Niets is wat het lijkt en alles lijkt vaak op niets wat het eigenlijk zou moeten zijn.
Over de naderende koude winter wordt elk jaar weer veel gebabbeld, geraaskald en gezwamd om maar de grootst mogelijke aandacht te krijgen en mensen te verleiden steeds meer alles op de voet te blijven volgen. Telkens kom je weer bedrogen uit en begint je weer opnieuw met een volgende ronde van een uitgerekte spaghetti van woorden tot je te nemen. Terwijl een boek, mits goed geschreven je geest doet dansen en je telkens weer achter laat met een groeiend verlangen naar verrijking in het leven.
Verdoe je tijd niet en richt je aandacht op zaken die er toe doen, of er even niet toe doen maar je wereld mooier kleuren.
Zelfoverschatting lijkt me de grootste bedreiging van dit moment,
Je ziet het `s avonds bij die horoscoop figuren die een voorspellende gave hebben en je precies uitleggen wat je grootmoeder tegen ze zegt terwijl zij naast je op de bank zit en het in haar Tena-lady doet van het lachen.
Dat er boven natuurlijke zaken zijn dat weet een ieder of onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvinden zal ook niemand ontgaan zijn.
Vorige week was ik inderdaad getuige van iets onverklaarbaars; Ik zag namelijk een vliegende schotel,
Fff later gevolgd door de rest van het servies helaas. Ik ben er nog steeds niet achter waarom ik dit mee moest maken. (Ik denk dat het een vrouwen ding is),
De mens is steeds opener naar zijn omgeving toe en alles lijkt bespreekbaar geworden tegenwoordig.
Laatst kwam ik in gesprek met een ex van me die na de nodige wijntjes openhartig werd en haar boekje open deed over haar tegenwoordige seksuele voorkeuren. Ze wist me te melden dat ze tegenwoordig aan plasseks deed wat haar goed beviel, Waarop ik openhartig wist te melden dat ik haar vroeger ook wel eens had bezeikt. Maar die openheid werd niet echt gewaardeerd helaas…