Ga ervoor, jij kunt het!

KamalNasrati 9 feb 2016

Moe van thuis zitten en naar muren staren?
Moe om iedere keer weer opnieuw de laptop erbij te pakken en weer te gaan zoeken naar een baan?
Hoe lang ga de gewoonlijke smoesjes gebruiken van, het is crisis, ik word toch niet aangenomen omdat bla bla?.Gedemotiveerd? Gefrustreerd?
Doe jij wel je best? Ik bedoel ga je iedere keer voor de 120% of heb je liever uitkering wat meestal van korte duur is?
Een afwijzing betekent niet het einde van de wereld. Bekijk het positief bel het bedrijf op en vraag naar de reden van afwijzing en neem dat mee naar je volgende sollicitaties.

Geen jaren lang ervaring? Leg die link tussen de vaardigheden waarmee je te maken hebt gehad in je vorige job(s) en de gevraagde functie eisen. Het hoeft niet perse werk gerelateerd zijn, het kan ook jou vrijetijdsbesteding zijn waar de gevraagde eisen in voorkomen.

Je beschikt niet over het nodige papieren? Ik kan in een adem, tientalen thuisstudie sites voor je noemen.

"Ik heb wel het nodige papieren en bekwaamheid maar er is geen werk te vinden in mijn richting". Accepteer een baan die in jou richting zit of experimenteer een uitdaging buiten jou richting om.

“Nou ik ga altijd voor de volle 120% en gebruik letterlijk alle tools maar helaas kom ik nergens. Ik denkt dat het met mijn zwarte haar te maken heeft”
Dat klopt voor een deels. Het percentage werkloze autochtonen jongeren ligt hoger dan het autochtone jongeren. Lekker belangrijk! Wees blij dat je niet uitgenodigd word voor een gesprek of aangenomen wordt door een debiel die blindelings over je talent heen loopt en jou afwijst vanwege je afkomst.
Wees creatief. Benader het web, daar kun je taalloze informatie vangen of klop aan bij een bekende die verstand heeft van zaken.

Van duizend gesloten deuren, zal er altijd een open zijn. Werken en bezig zijn is ook een mooie vorm van afleiding voor alle bestaande negativiteit in het leven. Herpak jezelf!. Jij hebt het in je!, Geloof in je zelf en in je kennen en kunnen. Je wilt toch deze wereld niet verlaten als een nietsnut?
Probeer, probeer en blijf proberen. Door proberen verlies je nooit!