Trouwen.

KamalNasrati 8 feb 2016

Wat is de definitie van trouwen?
Volgens de Nederlandse encyclopedie is trouwen..
“Het aangaan van een officiële verplichting tussen twee personen om voor elkaar te zorgen”
Het woord officiële verplichting klinkt ontzettend zakelijk. Laten we eerlijk zijn trouwen is niet alleen van “He laten we onder een dak oud en gelukkig worden met een/paar kleintjes erbij. Het moet tevens officieel op zwart en wit vastgelegd worden via het ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarom het woord (officiële verplichting)
Maar wat is nou de definitie van trouwen voor jou als persoon?
1-Zij/Hij is mijn Princess op de pony of de Prins op white paard.
2-Ik geloof in realiteit en zij/hij is mijn schild tegen deze meedogenloze wereld van vandaag. Wanneer jij je kunt vinden in mijn tweede definitie dan hangt jou toekomstige relatie of deze van nu aan een zijden draadje!.
Wat bedoel ik hiermee? Ik zei zojuist in mijn tekst (Meedogenloze wereld), daarmee bedoel ik niet de afschuwelijke oorlog in midden-oosten of de onvoorstelbare hongersnood in Afrika. Ik bedoel de meedogenloze wereld om ons heen. Familie, vrienden, collega, werkloosheid, ziekte, handicap, miskraam enz. Laat ik een ding voorop stellen. Vreemdgaan, je superieur voelen door de gene aan de lijn te houden, overmatig drank en drugs gebruik na regelmatig waarschuwen, lichamelijk/geestelijk mishandelen, is een absolute no go. Dan kun je z.s.m. op de STOP knop drukken van de relatie.
Leven kent zijn ups en downs zolang jou partner glimlachend aan jou zijde staat, dan lacht de wereld je toe. Iedereen heeft tegenwoordig een mening/idee/veroordeling noem het maar op. Pik het positieve die jou relatie sterk maakt en gooi de rest weg. Tevens zijn er mensen die het onderlinge vertrouwen als familie, vriend of collega misbruiken door jou te sturen naar het verkeerde pad. Dat geeft ze een goed gevoel want zelf zijn ze niet gelukkig. Laat je niet beïnvloeden door de negativiteit van een ander of door een gebeurtenis die je niet kunt blokkeren. Evalueer altijd het gene wat het 3e persoon je wijs maakt of de gebeurtenis die zich voordoet.
Jullie hebben voor elkaar gekozen. Maak dat schild tegen elke vorm van kwaad en dreiging samen met de dag groter. Zet je partner altijd op nr. 1. Loop niet weg van elkaar in moeilijk tijden. Praat met elkaar en luister naar elkaar. Geef elkaar moed en heb geduld. Niemand of iets kan een relatie gelukkig magen behalve jullie twee zelf. Schouder aan Schouder en niet schaduw aan schaduw!.