Elk kind een eigen nestje

just-alma 3 mei 2016

Kinderen voelen dat het gaat gebeuren: De lente in Nederland! Om hen heen ontwaakt langzaam de natuur en door de warmte van de zon wordt iedereen vrolijk.
Vaders en moeders schrobben het huis, kamer voor kamer nemen zij onder handen. Alles wordt weer fris en schoon en de muren krijgen een nieuw behangetje of een frisse laag verf. Ook de tuin wordt klaargemaakt voor de warme lente- en zomerdagen en -avonden die gaan komen. Plantjes worden gepoot, tuinmeubelen worden uit de schuur gehaald en schoongemaakt. En kinderen willen meedoen. Ook hun plekje in huis is toe aan een frisse en vrolijke wind.

Kinderen beleven de verandering van de natuur om hen heen misschien nog wel intenser dan wij volwassenen. Voor het eerst het zonlicht in dauwdruppels, minder kleren aan, ander eten en naar bed moeten terwijl het buiten nog licht is. 
Kinderen bruisen van energie en goede ideeën. Daarom is het belangrijk, maar vooral ook leuk hen te betrekken bij het ontwaken van de natuur.

Wat is er leuker dan samen met je kind(eren) van de kinderkamer een nieuw, speels en veilig lentenestje te maken waar ze al hun gedachten-eitjes kunnen leggen en zich vrolijk en vrij kunnen terugtrekken.

Zet daarom de ramen open! Laat de zon heerlijk binnen schijnen, de geuren van de eerste lentebloemen en het geluid van tjirpende vogels binnenkomen in de kamers.

Het is goed voor ieders geest om met de lente mee te doen en het huis klaar te maken voor het nieuwe seizoen.

Laat de lente binnen in de kinderkamer en pak samen met je kind(eren) de kinderkamer aan. Geef de muren een ander kleurtje, bijvoorbeeld geel, wit, groen. roze of aqua-blauw of combineer deze kleuren. Allemaal kleuren die bij de lente horen en de kinderkamer fris en vrolijk maken.

Heb je geen zin of tijd om te behangen of te verven, pak dan de accessoires aan. Een fleurig dekbedovertrek, een vloerkleed van kunstgras, schilderijen aan de muur, een minituintje met zelf gezaaide planten en/of groenten op de vensterbank, fotolijstjes in allerlei felle kleuren en de lente kan ook in huis beginnen!

Lieve groeten, Alma