Lieve vrouwen, kap er nou eens mee!

Joyhuikeshoven 30 sep 2015

Mijn grote passie: voeding. En mijn motto: hoe gekker hoe beter.

Maar eerst over voeding oftewel eten en drinken. Ik hoop dat je een vrouw bent die mijn column nu leest. Want dit gaat allemaal over jou. Je denkt waarschijnlijk heel de dag aan eten. Wat moet ik wel en niet eten? Niet te veel eten want dan word ik dik. En brood is ook een dikmaker. Kom op nou, wat een bullshit! Geloof je het zelf nog? Dat je je lichaam moet reinigen met sapjes? Of dat je van vlees dikke borsten krijgt? Nou kom maar op!

Hou nou eens op met al die diëten, je zelf verhongeren, je vergelijken met anderen. Wees blij met jezelf! Je mag sowieso al trots zijn dat je een vrouw bent. Weet je wat wij allemaal moeten doorstaan? Vooral met mannen, wat een drama. Wel honderd keer de remsporen van je vent uit die wc poetsen. Of je kent het wel, na de seks met een handdoek tussen je benen omdat die shit er net zo snel uitkomt als dat het erin ging. En om niet te vergeten die keiharde sokken van hem opruimen. Waarom hard? Ik heb eens gehoord dat ze die shit in die sokken spuiten. Ik moet zeggen dat het best slim is.

Ik vind het heerlijk om over voeding te praten. Ik ben ooit begonnen ben met het werken in een snackbar, alles proeven, geen probleem, ik was jong en kwam toch geen grammetje aan. Nu coach ik mensen naar een gezonde levensstijl. Mijn vriendinnen lachen zich kapot, omdat ik onder anderen nooit een zak chips wilden delen. Helaas heb ik nog niet alle kennis over voeding. Een mooi voorbeeld daarvan is dat ik ooit bij een bijbaantje in de horeca kleine kinderen dacht limonade te hebben gegeven, helaas was het aardbeienlikeur.. Maar er stond toch een aardbei op de fles?

Oke, ik zal nu ophouden met die gekkigheid. Wat ik je wel nog wil meegeven is dat je happy moet zijn met jezelf. Geniet van alles en iedereen en zie overal iets positiefs in. Leef gezond, zodat je je ook echt goed voelt. Eet lekker die boterham, je fruit, je melk (daar ga je niet dood aan) en af en toe dat frietje mag best! En onthoud: Diëten maakt je dik, minder eten maakt je dik, stress maakt je dik, dus voed je man op en leef!

Joy Huikeshoven