Meisjes, stop met onzeker zijn

Joyce de Volder 30 sep 2015

Ieder meisje herkent het wel. Je voelt je te dik, dat andere meisje is mooier, ze zegt iets waar je niet op durft te reageren. Stop hiermee, want je bent goed zoals je bent. In dit artikel maken we je duidelijk dat niemand meer is dan een ander.

Voel je je te dik?
Iedereen heeft wel eens gedacht dat hij te dik was. Maar schaam je vooral niet. Je bent goed zoals je bent. Niemand heeft hetzelfde lichaam en iedereen is anders, maar ook iedereen is mooi op zijn eigen manier vergeet dat vooral niet. Ben uniek van ieder een exemplaar is genoeg.

Durf je niets terug te zeggen tegen een ander?
Iedereen heeft wel eens tegenover iemand gestaan, waarbij je geen antwoord wist te geven op de vraag die ze stelde. Maak je niet druk, want wie ben jij om niet je mening te mogen geven? Ga ervoor en laat ze zien dat je voor jezelf kunt opkomen.

Durf je geen punt te zetten achter de vriendschap met die vriendin die alleen komt opdagen als ze niemand anders heeft?
Vraag jezelf altijd eerst af of deze vriendschap nog een kans waard is. Zo ja, praat met elkaar. Weet je nu al dat praten geen zin heeft, of deze vriendschap sowieso al te ver is versleten. Stop er mee. Het heeft geen zin. Ze vindt het alleen maar fijn dat je achter haar aan loopt, zodat zij altijd iemand heeft waarop ze terug kan vallen, maar jij bent veel meer waard. Juist een echte vriendschap, dat ben je waard.

Ben je bang dat je fouten maakt?
Iedere dag opnieuw maak je fouten. Het is niet om je bang te maken, maar sommige fouten merk je niet eens iets van. Als er eens een fout komt waar je echt wat van merkt moet je dit oppakken als een leermoment. Iedereen heeft momenten waarop dingen fout gaan, dat geeft niet. Je bent zoals iedereen en zoals we al zeiden iedereen maakt fouten.

Voel je je te min?
Vergeet deze gedachte meteen! Niemand is te min op deze wereld. Iedereen draagt iets moois bij en maakt de wereld weer een stuk specialer.

Het belangrijkste wat we je mee willen geven is dat niemand perfect is. Iedereen op deze wereld maakt fouten. Niemand is dom en iedereen is uniek op zijn eigen manier. Accepteer dat we niet allemaal hetzelfde zijn. Durf jezelf te zijn er is niets om je voor te schamen.