Onbenullig (het ontbreken van de nul)

JohanSchoots 21 jul 2016

In de oude tradities hebben cijfers een bepaalde betekenis. Deze betekenissen zijn in ons huidige tijd vrijwel onbekend geraakt. De betekenis van ‘onbenullig’ vindt in één van de tradities echter zijn oorsprong. De cijfers in deze oude traditie hebben een andere waarde. Zo vertegenwoordigt het getal 1 het begin van de schepping, Crea (Ziel). Uit het getal 1 zijn de daaropvolgende getallen voortgekomen. Dus 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9. Elk getal vertegenwoordigt een bepaald aspect in de schepping. De hele reeks van 1 t/m 9 wordt de scheppingsstraal genoemd, waarbij de 9 de volledige schepping symboliseert. In het getal 2 is 1 vertegenwoordigd, in het getal 3 zijn 1 en 2 vertegenwoordigd, enz. Uiteindelijk zijn in het getal 9 alle getallen vertegenwoordigd. Daardoor is het een mens gegeven alles te kunnen kennen. Want de getallen vertegenwoordigen alle aspecten van de schepping en ook de Ziel, de Schepper.
Individualisering is een gevolg van het feit dat de mens, met zijn gewaarzijn in de positie van de 9, zich niet bewust is van zijn oorsprong, de 1, de Ziel. Dit wordt onwetendheid genoemd. Een handeling die uit onwetendheid voortkomt, kan dus niet Waar zijn. Het is een egoïstische handeling. Synoniem aan Ziel zijn o.a. Waarheid en Weten. Als een handeling plaatsvindt in de herinnering aan zijn oorsprong, de Ziel, dan is de handeling bezield. Dan is de handeling creatief, voortkomend uit Crea en daarmee niet egoïstisch.
Als we naar de getallen kijken dan zien we dat bij een creatieve handeling de 1 wordt ‘toegevoegd’ aan de 9. Hierdoor ontstaat de 10. Dit betekent dat het misverstand omtrent individualisering (afgescheiden van de Bron) is opgelost en de 9 niet langer als ‘ik’ (bron van de handeling) word ervaren. De mens kan zichzelf kennen als ‘ik ben’ (To be or not to be). Dit wordt gesymboliseerd in de 0, een transformatie van 9 naar 0. De individuele ik is opgelost. Het getal 10 staat in dit verband voor (een moment van) realisatie, Bewustzijn.
Om die reden wordt een handeling vanuit ego (zonder Weten) als onbe-nul-lig beschouwd. De handeling komt niet voort uit Crea. Is dus geen creatie en niet creatief, maar komt voort uit onwetendheid (omtrent Crea).Hier is ook de uitspraak, ‘de eerste (9) zulle de laatste zijn en de laatste (1) de eerste’, op gebaseerd.