Kut-Marokkaan VS Newkids-tatta-Sjonnie

Ze worden de kut-Marokkanen genoemd.
Het groepje ‘tuig’ dat om de tien minuten een koffieshop binnen loopt en om de vijf seconden naar alles en iedereen loopt te fluiten. Had ik al verteld dat ze altijd, maar dan ook écht altijd te vinden zijn bij de Turk?
Ze gooien die kapsalons en Turksepizza’s naar binnen, alsof ze over een paar jaar nog een strakke sixpack hebben. Ik ga er namelijk van uit dat er meer onder dat Burberry shirt zit, aangezien 99,9%van de kut-Marokkaan op kickbox of voetbal zit. Want Ze dromen er allemaal van om de volgende: Ronaldo of Badr Hari te worden.
Alhoewel de meeste toch de ‘economie’ in gaan. Nou ja. Wat er van over is dan.

Hoe ik dit allemaal weet? Laten we het erop houden dat ik één van de duizenden kut-Marokkanen ben, die zich in Holland bevinden.
Ik paradeer met mijn Canada Goose jas en (uiteraard nepen, geïmporteerde) Chanel tas, door de straten van Hilversum. Ik groet elke medeallochtoon die ik tegen kom en gooi een knipoog naar de AH medewerker. In de hoop wat korting te fixen voor mijn roomboter croissantjes.
Verder hoop ik, net als Said van altijdgeslaagd.nl, dat ik wordt binnengelaten in de politiek.

Hoe zit het dan met de Newkids-tatta-sjonnies?!
Die rijden rondt in hun kleine waggie, terwijl de bierflesjes op een magische wijze uit de auto verdwijnen en er hardcore uit de boxen dendert.
Want jonguh! Wat zijn ze stoer en hebben ze swek. Met hun Nike air max en trainingspakken aan. But oké, I will see the trainingspakken true the fingers!

Goed, nu serieus. Want jullie slimme mensen, die allemaal door het leven gaan met een Bachelor of Master, terwijl ik net op het MBO zit, hadden vast en zeker door dat de bovenstaande groepen, stereotypes zijn.
Men moet elkaar niet over één kam scheren!
Want tegenover elke kut-Marokkaan, staat een voorbeeld-Marokkaan, die (hoe kan het ook anders) HBO commerciële -economie heeft gestudeerd.
En tegenover elke Newkids-tatta-Sjonnie, staat een kakker. Die net een dikke villa heeft gekocht in ’t Gooi. Met hulp van pappie, natuurlijk! Feel the sarcasm.

Het belangrijkste: ze dragen hun steentje bij in de maatschappij. Ze profiteren niet allemaal van de uitkering of kopen alle bierkratten van de AH.
Dat is hetzelfde als zeggen dat je minder Marokkanen wilt.
Ach ja nee ja, ja god nee. Laten we daar niet over beginnen. We willen natuurlijk niet dat alle Marokkanen terug naar Istanbul gaan, en Nederland achter blijft met Polen en Chinezen!