Is Nederland gek geworden?

Jesuismarie 23 mei 2016

Als Sylvana Simons aankondigt de politiek in te willen gaan, voelt men blijkbaar en masse de behoefte om te reageren. Niet inhoudelijk over de partij en waar deze écht voor staat. Maar over haar uitspraken over zwarte piet. Huh, wat?

Ik was bijna vergeten dat dat de belangrijkste waarde van Nederland is (geworden). Ongelooflijk vind ik het. Dat men het blijkbaar wel nodig vindt om voor het sinterklaasfeest te strijden maar geen oog heeft voor de gruwelijkheden, die momenteel elk moment aan de orde van de dag zijn.

Dan hoor ik je niet. O nee toch wel. Als het jou ‘dreigt’ aan te aan. Ik begrijp je niet. Zie je niet dat je aan the wrong side of history staat? Wie geeft jou het recht om te bepalen wat de Nederlander is of behoort te zijn. Word wakker!!! Nederlander zijn we allemaal. Iedereen die hier woont of nog komt te wonen omdat ze niet veilig zijn in het land waar ze vandaan komen. Dus niet alleen als je het domme geluk heb gehad dat je ouders Truus en Wim heten. Stap uit de bubbel en denk eens niet alleen aan jezelf. Zie je niet hoe goed we het hebben? Heb je nooit geleerd te delen?

Ik hoop dat je begrijpt dat we alleen onszelf kunnen veranderen. Verandering is goed. Kijk naar de geschiedenis! Wees niet zo bang dat Nederland straks Nederland niet meer is. Dat is het eigenlijk nooit geweest. We veranderen altijd, continu. Laat het gaan. En zoals mijn oma altijd zei: Als je niets aardigs te zeggen hebt, houd dan je mond 🙂