Boer zoekt waarheid

Irene Hovenga 20 apr 2017

Eerlijk zijn. Het is één van de ‘hot topics’ van de huidige serie afleveringen van Boer Zoekt Vrouw. Niet per sé omdat elk van de hoofdpersonen zo oprecht is als als de authentieke Olke (als ik verliefd ben, dan wil ik gewoon bij diegene zijn). Het lijkt juist steeds lastiger om eerlijk te zijn en de waarheid uit te spreken.

Waar het in eerste instantie in de meeste boerderijen rozengeur en maneschijn leek te zijn, wordt het met de welbekende citytrip pijnlijk duidelijk dat niet iedereen helemaal eerlijk is geweest. Onbewust of niet. Riks, we weten dat je recht voor je raap bent en soms ietwat ontactisch uit de hoek kunt komen, maar dat je wel degelijk wakker kunt liggen van Marit, is thans duidelijk geworden. Niet voor de ‘right reasons’ weliswaar, maar zelfs met jouw portie aan eerlijkheid, bleek het lastig uit te spreken dat het niet goed zal komen met jou en Marit.

Marit, wou jij die waarheid wel onder ogen komen? Of zou een paar dagen extra bergen af roetsjen jullie liefde alsnog ten goede komen? Ik moet eerlijk bekennen dat ik respect heb voor het feit dat Riks uiteindelijk eerlijk voor zijn gevoel is uit gekomen. Want buiten het koude Canada om, heeft Riks wel de nodige warmte in zijn lijf om te erkennen dat Marit tekort zou komen als de relatie zou worden gecontinueerd.

De portie aan eerlijkheid van Riks, lijkt David minder goed te liggen. Of beter gezegd: ik weet niet of alles wel zo super is. Ik geloof graag dat David alles super leuk en tof vindt, maar zou hij het ooit uitspreken als hij iets super kut vindt? Ja, die vraag is super lastig te beantwoorden.

Marc, ik weet niet of jij dezelfde waarheid spreekt als je kersverse liefje. De dierenarts beweert toch echt dat het voor olifanten lastig wordt een ellenlange rivier over te steken. Jij blijft daarentegen vol zelfvertrouwen volhouden dat het 1-0 voor Marc staat door te zeggen dat dat heus wel mogelijk is. Olifanten kunnen namelijk super goed zwemmen. Dat noem ik nou nog eens van een mug een olifant maken. Who’s the dramaqueen now?

Maar als ik echt met iemand een hartig woordje moet spreken over waarheid, dan is het Sandra. Sandra leek liever de barman van het hotel met een lasso te willen vangen, dan een kamer (inclusief hottub op balkon!) te moeten delen met Olke. Hij wou zelfs nog wel op de bank slapen… Ja Sandra, misschien heb je iets meer tijd nodig om te kunnen bepalen of je de Texaanse vrouw van Olke wilt worden, maar van uitstel komt afstel? Eerlijkheid duurt het langste.