Ja, ik ben anders. En…

Ingemar Francisca 12 jan 2017

“EVERYTHING HAS IT’S BEAUTY BUT NOT EVERYONE SEES IT” -CONFUCIUS

Ja, ik ben anders. En voel me gelukkig. Ik ben anders, omdat je me niet verstaat wanneer ik spreek. Ik doe zo veel moeite om je te vertellen wat er in mijn omgaat maar moet het steeds herhalen, omdat je me niet verstaat. Teleurgesteld kom ik er dan achter dat je al ‘ja’ hebt gezegd nog voordat ik mijn verhaal heb afgemaakt. Het verhaal. Mijn verhaal. Mijn verhalen moet ik bijna altijd voor mij zelf houden. Omdat je geen geduld kunt opbrengen om rustig naar mij te luisteren.

Ik ben anders omdat ik niet dezelfde vloeiende bewegingen kan maken zoals jij. Als ik voorbij loop op straat, staar je me soms aan. Je kijkt naar de persoon naast je en giechelt een beetje, terwijl je me nakijkt. Ik ben anders. omdat ik even oud ben als jij. Maar nog erg lekker kan genieten van allerlei ‘kinder’ dingen. Weet je wat? Jij hebt medelijden met mij. Maar ik ben okay! Heerlijk voel ik mij wanneer ik schilder en boetseer. Mijn kunstwerken hangen/ staan in Frankrijk, London, Duitsland en ook op verschillende mooie plekken in Nederland.

Wat ik hoop voor jou is dat jij het kind in jezelf terug vindt. Dat je net als mij lekker naar binnen kunt kruipen. Dat je net als mij kunt blijven genieten van de belangrijke kleine dingen. Zoals van die vlieg of vlinder die voorbij komt. Dat je geniet alsof het de eerste keer is! Dat je je blijft verbazen over het vliegtuig dat voorbij vliegt. Dat je af en toe je verrekijker pakt en naar de sterren en ook naar de maan kijkt. Dat je intens geniet van de zonsopkomst en elke keer weer vraagt van welke kant die opkomt. Dat je lekker in jezelf zit. Dat je kunt lachen zonder dat er een grap vertelt hoeft te worden.

Ja ik ben anders. Ik praat anders. Ik loop anders. Maar wat zit ik lekker in mijn vel!

Dit artikel heb ik geschreven voor- en namens mijn zus, Norris. Ik hou van je zus. X