AZ’ ers en de ongeduldige medemens

Hiddejan 2 okt 2015

Ze zijn overal. Op het veerpontje dat mij iedere dag op vaste tijden heen en terug over ‘t IJ brengt. Op de perrons waar ik mijn treintjes pak, die, laten we eerlijk zijn, vaak op de vaste tijden rijden. Ze staan in de rijen voor de kassa’s waar, laten we eerlijk zijn, niet vaak een extra kassa opengaat wanneer je er met drie klanten staan. Afijn.

Personen waarbij je zelf denkt: "Jij dringt voor!" (klinkt als ‘drinkt voor’: hi-la-risch!) Afijn. Er zijn echter verschillende soorten ongeduldigen. Je hebt de kassaklant-soort. Hoe vervelend en asociaal je deze personen ook kunt vinden, het vertoonde gedrag is effectief. Namelijk, de persoon in kwestie is daadwerkelijk eerder de winkel uit. De tijdwinst is afhankelijk van de’grootte van de boodschap'(hi-la-risch!)Afijn.

De andere soort, de kanslozen, snap ik niet. Dit zijn personen die de trein al inlopen, of het pontje al betreden, nog voordat andere mensen zoals u en ik het vervoersmiddel verlaten hebben.

Even een uitleg: Waarom mogen af- en uitstappers als eerst? Niet alleen voor de creatie van ruimte, maar… JUIST, omdat degenen die af- en uitstappen tijd kunnen winnen! So, hear it all around the world, ongeduldige people: JE KOMT NIET EERDER OP JE BESTEMMING!

Ik erger me eraan. Ik kan me onmogelijk verzetten in de gedachtegang van deze mensen. Geen besef. Geen geweten. Wat? Oh, wilt u alvast een goed plaatsje uitzoeken om op je telefoon te kijken? Fok dat, ik en andere mensen moeten onze aansluiting pakken!

Nog even een tip: Neem gewoon een trein of pontje eerder!
AZ: “Kan dat?”
Ik: Ja!
AZ: “Ow, dus nu hoef ik geen Asociale Zak te zijn?”
Ik: Nee!

AAH! FIJN !