Rotterdam kiest voor bezetter

Henny A.J. Kreeft 13 jan 2017

In het AD van 10 januari stond te lezen dat op het gemeentehuis van Rotterdam de Israëlische vlag halfstok hing, vanwege de aanslag met een vrachtwagen in Jeruzalem. Het schijnt dat het gemeentehuis ook de vlag halfstok heeft gehangen na de aanslagen in Istanboel en Berlijn.

Voor zover het bericht uit het AD, waar nog een zin erg opvallend was: “De aanslag is nog niet opgeëist”. Wat een beledigende actie weer van de gemeenteraad van Rotterdam, beledigend voor de Palestijnse gemeenschap in Nederland maar vooral voor de bevolking van Palestina.
Een volk dat al jaren gebukt gaat onder aanvallen door de militairen van het staatsterrorisme van het regime in Tel Aviv. Gebukt onder aanvallen, gebukt onder vernietiging van de huizen, gebukt onder executies, gebukt onder gevangenisstraffen zonder enige vorm van rechtspraak en meer van dit soort zaken.

Bijna dagelijks worden Palestijnen geëxecuteerd onder het mom dat ze van plan waren om een aanval te plegen op de bezetter. In heel veel gevallen gaat het om onschuldige Palestijnen, veelal jongeren. Palestijnen die worden doodgeschoten, vermoord, gewoon omdat ze Palestijn zijn.
En dit gebeurt elke keer door de militairen (van welk onderdeel dan ook) van het bezettende regime in Tel Aviv. Militairen die de Palestijnen eerst vermoorden en dan vragen gaan stellen. Militairen die ‘licence to kill’ hebben gekregen. Bij een moord door een bezettende militair op een Palestijn worden geen vragen gesteld en in het meest ‘gunstige geval voor de Palestijnen’ wordt de bezettende militair opgepakt, meegenomen en tijdelijk uit beeld gehouden en soms komt hij weg met doodslag (en na een paar weken loopt hij weer rond) en regelmatig wordt hij in Tel Aviv binnengehaald als een held.

En voor deze bezetters heeft het gemeentehuis de vlag halfstok gehangen omdat er vier militairen zogenaamd gedood zijn bij een aanslag. Een grove schande, een onbeschofte belediging voor het Palestijnse volk, daar er nooit een vlag halfstok is gehangen voor een Palestijn die wordt vermoord. Natuurlijk is het te vermoeiend voor de loco-burgemeester om elke keer de vlag halfstok te hangen als er weer een Palestijn is geëxecuteerd.

Excuus
Ik zou graag zien dat burgemeester Aboutaleb een publiek excuus aanbiedt aan de Palestijnse gemeenschap en aangeeft dat hij bij elke moord van een Palestijn, hij in gedachten zal zijn met de de martelaar en zijn of haar familie en dat hij zal bidden voor de martelaar.