Allemaal gezwets

Harrie Schröder 22 sep 2016

Waar blijft het geld van de mensen die voor de A.O.W. en pensioen leeftijd overlijden.

Het is toch raar als je kijkt naar de Algemene Beschouwingen ,iedereen daar het heeft over de ouderen die er qua inkomen er achterop uit gaan omdat we vergrijzen en de jongere generatie die ook een pensioen moeten krijgen tegen die tijd.
Het is toch raar als je kijkt naar de Algemene Beschouwingen ,iedereen daar het heeft over de ouderen die er qua inkomen er achterop uit gaan omdat we vergrijzen en de jongere generatie ook een pensioen moeten hebben als zij met pensioen gaan.

Maar het blijft toch een beetje raar ,er sterven nu zo veel meer ouderen dan vroeger ondanks de “betere” gezondheidszorg. Er overlijden nu veel meer mensen dan vroeger omdat simpelweg in de jaren 50 een babyboom heeft plaats gevonden en het heel normaal was “toen “dat men 6 of 9 kinderen had. Nu heeft men hoogstens één á twee kinderen.
Simpel gezegd men heeft op dit moment nu eenmaal veel ouderen uit die periode dus ook een hoog sterfte gehalte en ik kwam dit gegeven nergens tegen in de hele discussie zelfs niet van de 50 plus partij van de heer Krol.
En wat ik mij afvroeg was, waar blijft toch al het geld toch van de mensen die net voor hun A.O.W. leeftijd sterven of die net de werkkleding hebben weggegooid of als tuinkleding gebruiken en dan plots overlijden?
De regering van Rutte gaat er voor het gemak van uit dat iedereen maar 100 jaar minimaal wordt want de levensverwachting is anders dan in de jaren toen de A.O.W. leeftijd voor de eerste keer is vastgesteld stelt men.
Tja , maar er zijn nu eenmaal meer mensen die overlijden die altijd voor de A.O.W. en pensioenen hebben betaald en men zegt dan dat er straks geen geld meer is voor de jongere van nu , dan gaat dat er bij mij niet in.
Maar ik hoop mijn A.O.W. te bereiken en laten we stellen dat ik dan 70 jaren wordt, dan zou ik graag willen dat mijn nabestaande de resterende 30 jaren krijgen uitbetaald want ik heb ervoor betaald en volgens hen die het kunnen weten is er rekening mee gehouden in de berekeningen.