Idealen nastreven en doelen bereiken

Harrie Schröder 23 jan 2017

Dus democratie betekent voor de helft van de Amerikaanse en Europese bevolking dat als je de meerderheid heb na verkiezingen je geen democratisch gekozene bent?
Volgens mij feliciteer je de persoon die gewonnen heeft en erken je dat de andere toch betere argumenten had en wens je hem succes met het bereiken van zijn gestelde doelen. En als het kan help je hem een handje, net zoals je zou doen als jouw buurman een nieuw hekwerk wil hebben help je een handje als goede buur.
Maar het tegenovergestelde gebeurd nu met de nieuwe Amerikaanse President en de Britse Premier; niks deugd aan hun gekozene weg, niks meehelpen aan hun ideeën en totaal geen begrip voor hen slechts grote minachting en onbegrip valt hen ten deel.
Er wordt een muur opgetrokken en men hoop op een totale mislukking van de Brexit en val van Trump.
En dat en alleen dat al zegt genoeg over de Europese politiek ,wel in besloten verkiezingscampagnes hetzelfde uitspreken wat de Engelsen zeggen ,zoals bleek uit de diverse portretten van bv. Kok en wouter Bos etc., maar in handelen en spreken in het openbaar anders voordoen het doel heiligt de middelen zolang men maar aan de macht kan komen.
Zielig en krampachtig komen ze soms over de zogenaamde Amerika en Engeland deskundige om maar mee te moeten gaan en alles weten te vertellen over Trump en de Brexit en het liefs zo negatief mogelijk ” Alexander Pechtold heeft er ook een handje van ” en wat toch wel erg opvalt is dat men nooit een goed gebekte voorstander van de Brexit uitnodigt in bv. Buitenhof.
Ach , zolang men nog baantjes kan verdelen in het Europese Parlement zoals onlangs nog eens triest en treurig genoeg moest worden vastgesteld ,tja…is het in vele ogen nog niets aan de hand en viert onze democratie hoogtij.
En ja ,de Europese leiders erkennen dat ze niet voldoende aan de NAVO betaalden , België zelfs niets “maar dat moest door Europese afspraken geregeld worden , met andere woorden “er gebeurd jaren of never nooit iets “.
De Amerikanen en de Engelsen streven doelen na die ze willen bereiken, ze steken hun nek ervoor uit en dien je respect voor te hebben , ze doen het toch maar want doormodderen en elkaar na de mond praten zoals nu gebeurd “andere woorden zijn er niet voor” zorgen er alleen maar voor dat men niet meer gaat protesteren met een spandoek maar met een hamer en slaat ruiten stuk. Het verschil tussen het gewitter en het oplaten van zogenaamde proefballonnetjes in andere Europese parlementen ontgaat me deze dagen wel eens.