I’m Batman

Geoffury 13 jul 2017

Er zijn meer dan vierhonderd biljoenairs op aarde, en geen enkele loser besloot Batman te worden. Batman is één van mijn obsessies. Films, series, strips. Maar vooral zijn gevoel voor rechtvaardigheid. Hij komt op voor de zwakkere, en voert oorlog tegen misdaad. Een mooier verhaal bestaat er niet.

Tegen mijn meest succesvolle vrienden, die kans maken op biljoenen, zeg ik dan ook altijd, Als je biljoenair wordt sponser mij dan en ik wordt Batman. Van deze planeet. En ik zal de wereld een betere plek maken. Veel vrienden spreken niet meer tegen me, of denken dat ik gek ben.

En ik denk dat dat het is. De biljoenairs van deze planeet zijn niet gek genoeg. Niet manisch. Ze hebben die drive niet, die essentieel is om Batman te zijn. Die drive krijg je niet zomaar. Batman was eens Bruce Wayne die toen hij klein was voor zijn ogen zijn ouders vermoord zag worden door een junkie. Nou, dat maakt je gek, en dat geeft je een drive om tuig te ruimen van de wereld. Biljoenairs in het algemeen zijn wel ambitieus en agressief in het najagen van doelen, maar ik vermoed meeste van hun ouders die leven nog. Ze zijn niet gek. Althans niet gek genoeg. Batman is een man in een vleermuizen pak. Die in de nacht op straat loopt, met zijn vuisten hoog, en een schorre stem. Denk er maar over na. Het is vreemd, het is gek.

Maar het verbaast me nog steeds. Vanuit een statistisch standpunt zou tenminste één rijke gozer gedacht moeten hebben, Batman zijn, dat wordt lachen. Maar ik vermoed dat die persoon zijn welverdiende ladingen aan geld beter spendeert aan jacuzzi’s, vrouwen, auto’s. Aan hemzelf. Batman is super altruistisch. De mens is nou eenmaal niet zo.

En als laatste denk ik dat niemand de ballen ervoor heeft. Eén moet hebben gedacht, Yeah ik doe het. Hij koopt het pakje, de gadgets, batmobiel. En cape, en batarangs, en alles. Eenmaal alles aan en mee gaat hij naar buiten, ziet een boef, en draait om en gaat zo weer richting huis. Té bang. Mensen in elkaar meppen lijkt alleen leuk in je hoofd, en niet in het echt.

Vierhonderd uber rijkeluis mensen op aarde en geen één is Batman. Niemand is zo gek, zelfzuchtig, of heeft de ballen. Dit is dan ook een oproep. Ik ben gek, beetje zelfzuchtig, en heb wat ballen. Heb je biljoenen? Je weet me te vinden.