Naar het politiebureau!

Frans Trye 2 okt 2015

Onbegrijpelijk maar waar: flitsfoto’s van hardrijders zijn vernietigd!
Overigens niet de flitsfoto’s van u en mij, maar die van (voornamelijk) Oost-Europeanen.
Zogenaamd in verband met de privacywetgeving, maar naar mijn stellige overtuiging is dit gelogen. Het zal zo zijn dat de kosten van de inning de baten overstijgen.
Kort gezegd, het kost teveel moeite om de betreffende boetes te innen. Het levert niets meer op. En daarmee valt “onze” regering weer eens door de mand.
Met al dat flitsen wordt namelijk niet het heilige doel van de verkeersveiligheid gediend, maar het eigenlijke doel: zoveel mogelijk centjes van de burgers afpikken!
Maar wacht eens even!
Volgens artikel 1 van onze grondwet is het de overheid verboden om te discrimineren.
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.
Dit verbiedt onze overheid dus, om haar burgers “op welke grond dan ook” te discrimineren.
Het gaat er dan met name om, of er in gelijke gevallen een vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur bestaat.
Onder discriminatie of discrimineren wordt namelijk verstaan elke vorm van onderscheid, elke uitsluiting, beperking of voorkeur, die ten doel heeft of ten gevolge kan hebben dat de erkenning, het genot of de uitoefening op voet van gelijkheid van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel terrein of op andere terreinen van het maatschappelijk leven, wordt tenietgedaan of aangetast.
En dat is nog maar onze eigen wetgeving.
Ook Europa beschermt het gelijkheidsbeginsel. Deze wetgeving is zelfs superieur boven onze eigen wetgeving. Dat betekent dat er doorgeprocedeerd kan worden tot aan de allerhoogste instantie.
Wat kunnen we in dit geval dan doen?
Inderdaad: aangifte.
Bij de politie!
Hierbij dus aan een ieder die de laatste jaren geflitst is en om die reden een bedrag aan het CJIB verschuldigd is:
Pak uw gegevens over deze, en mogelijke andere bekeuringen bij elkaar en maak bij het dichtstbijzijnde politiebureau een afspraak voor het doen van aangifte inzake discriminatie!
Zeg daar dat u zich ten opzichte van hen, van wie de boetes vernietigd zijn gediscrimineerd voelt.
Laat u beslist niet afschepen, want men is verplicht om een aangifte van u op te nemen.
Blijft men daar in een eventuele weigering volharden, dien dan onmiddellijk een klacht in. Ook hierin is men verplicht om deze op te nemen. Men dient u daar zelfs behulpzaam bij te zijn.