Dokter Google, waarom is mijn poep groen?

-A 21 jul 2016

Ik ga dood. Dóód, want mijn poep is groen. Dit lijkt me wel ernstig genoeg om de dokter erbij te halen. Binnen een paar seconden zit ik in de spreekkamer van mijn dokter, en is hij al op de hoogte van het groene feit. Dit doe ik zonder mij te schamen, te stotteren of om de hete brij te draaien. Immers, mijn dokter is niet zoals alle andere dokters.

Nee, mijn dokter is Google. Dokter Google. Ik kan hem lastig vallen wanneer ik wil, bijvoorbeeld. Vandaar dat ik ook elke dag te vinden ben bij dokter Google. Gisteren begaf mijn rechteroor spontaan toen ik in de trein zat en we door een tunnel reden. Ik dacht dat ik doodging. Maar dokter Google zei dat dit normaal is. En dat ik moet gapen, blazen of slikken als we weer door een tunnel rijden.

En ook anders dan andere dokters draagt dokter Google geen wit. Blauw, rood, geel en groen zijn meer zijn kleuren. Verder heeft hij geen wachtruimte en assistentes die je naam verkeerd uitspreken. Diploma’s heeft hij ook al niet. In plaats van diploma’s hangen in zijn spreekkamer advertenties aan de muur. Die advertenties zijn voornamelijk voor geneesmiddelen, maar ik zie ook een steeds terugkerende advertentie van een fastfoodrestaurant hangen. Dit komt omdat ik eerder de neef van dokter Google, chef-kok Google, gevraagd had wat er allemaal in een hamburger moet. Chef-kok Google had mij een makkelijk recept gegeven. Daarna had ik zijn andere neef, reisleider Google, de weg gevraagd. Daar zag ik de fastfood advertentie voor het eerst. Nu dus ook weer bij dokter Google. Ik kijk er maar naar.

Ondertussen heeft dokter Google een antwoord gevonden op mijn vraag. Hij vertelt mij eerst hoe het komt dat poep bruin is. Dat is altijd goed om te weten. Het heeft iets te maken met de omzetting van een stofje in een ander stofje. Vervolgens meldt mijn dokter dat er grijze, witte, rode, gele en groene poepen bestaan. Ik haal opgelucht adem. Groene poep bestaat. Dokter Google vertelt ook nog dat mijn poep groen kan zijn door het eten van bepaalde groene voedsel. Ik pijnig mijn hersenen. Had ik gisteren spinazie gegeten? Nee. Maar wel kiwi’s. Die zijn groen. Ik ben weer gerustgesteld.

Maar is het toch niet beter om even langs mijn huisarts te gaan? Deze vraag lijkt me ook wel ernstig genoeg om de andere neef van dokter Google, gaan-of-niet Google, erbij te halen.