Ik ben geen persoon

Wat mij een ongemakkelijk gevoel geeft in de racisme discussie is niet of ik wel of geen racist zou zijn op basis van opvoeding, milieu of gebrek aan educatie. Maar dat ik bij voorbaat een racist ben omdat ik wit ben.
Wit zijn staat in deze discussie gelijk aan een makkelijk leven en dus profiteren van wat ik maar kan pakken. Ik heb mijn leven opgebouwd op white privileges en daardoor kan ik alleen maar een onwetende racist zijn…
Ik ben mij zeker bewust van de vooroordelen die er over mij als witte blonde vrouw zijn. Maar dit betekent niet dat ik me niet verplaats in anderen, geen fouten wil erkennen of er niet alles aan doe om niet de vooroordelen te bevestigen.
Volgens deze discussie ontbreekt het mij aan het vormen van een eigen mening en visie op de wereld en anderen. Ik ben wit dus ik kan niet beter weten en zijn dan de groep waarbij ik hoor.
Hoewel ik niet ontken dat er in de maatschappij problemen zijn op het gebied van racisme voelt dit als een oneerlijke proces tegenover mij als persoon. Ik ben blijkbaar geen persoon. Ik ben wit

Wat mij een ongemakkelijk gevoel geeft in de racisme discussie is niet of ik wel of geen crimineel zou zijn op basis van opvoeding, milieu of gebrek aan educatie. Maar dat ik bij voorbaat een racist ben omdat ik zwart ben.
Zwart zijn staat in deze discussie gelijk aan een kansloos leven en dus profiteren van wat ik maar kan pakken. Ik heb mijn leven opgebouwd op normen en waarden uit mijn cultuur en daardoor kan ik alleen maar een laagopgeleide crimineel zijn…
Ik ben mij zeker bewust van de vooroordelen die er over mij als mannelijke jonge zwarte zijn. Maar dit betekent niet dat ik me niet verplaats in anderen, geen fouten wil erkennen of er niet alles aan doe om niet de vooroordelen te bevestigen.
Volgens deze discussie ontbreekt het mij aan het vormen van een eigen mening en visie op de wereld en anderen. Ik ben zwart dus ik kan niet beter weten en zijn dan de groep waarbij ik hoor.
Hoewel ik niet ontken dat er in de maatschappij problemen zijn op het gebied van criminaliteit voelt dit als een oneerlijke proces tegenover mij als persoon. Ik ben blijkbaar geen persoon. Ik ben zwart.

Zullen we ons in 2017 allemaal verplaatsen in de persoon in plaats van in de vooroordelen?