Respect voor de échte moslims

Enzo 8 jul 2015

Sinds kort heb ik mijn Facebook account weer geactiveerd na een aantal maanden digitaal afwezig te zijn geweest. Mijn herintrede op het sociale platform heeft me doen schrikken van de hoeveelheid video’s die er staan over politiegeweld tegen Nederlanders. Ik zeg nu heel concreet Nederlanders omdat deze mensen gewoon in Nederland zijn geboren en getogen. Maar om gelijk met de deur in huis te vallen: wat ik zie vind ik ronduit zielige, aandacht trekkerige verveling die ontaard is in het compleet zwartmaken van onze mensen in blauw. Om het gemiddelde filmpje te kunnen begrijpen zal je toch iets van biologie gestudeerd moeten hebben; ik wist niet eens dat er zoveel ziekten bestonden. Maar dat is nu niet waar het om gaat.

Ik ben onder een aantal filmpjes de reacties gaan bekijken en wat ik zag was goed, heel goed. Het zijn dezelfde Nederlanders die dit schorem op hun plek zet en hen corrigeert op hun gedrag. Het zijn deze Nederlanders die zich openbaren via sociale media om te tonen dat zij unaniem tégen dit gedrag zijn. Ik schrijf dit om juist hen een hart onder de riem te steken. Het is heel gemakkelijk om je te distantiëren van een klein groepje relschoppers dat roept zich te identificeren met jou normen en waarden en de verantwoording over te laten aan niemand. Deze mensen nemen verantwoording voor hun eigen moslimbroederschap en daar moeten we naar luisteren.

Zij vertellen ons dat de Ramadan niet alleen maar gaat over de onthouding van eten en drinken. Het gaat ook over liefdadigheid, verbroedering en bezinning. Over respect hebben voor andere. Nou, beste Nederlanders, ik heb respect voor jullie! Want terwijl deze klootzakken het beeld over jullie geloof aan het verzieken zijn en het beeld dat over moslims bestaat nog verder de negativiteit indrukken, hebben jullie het lef om op te komen waar je voor staat, met naam en al. Juist doordat jullie Nederlanders niet schelden of mensen intimideren en geen respectloze omgangsnormen eigen hebben gemaakt val je niet zo op, maar ik weet dat jullie groep vele malen groter is. Jullie zijn de échte moslims. Tegen jullie wil ik graag zeggen: succes met de Ramadan en bedankt voor de verrijking van de Nederlandse cultuur.