“Suiker in je inlegkruisje”

Willeke Staal 25 nov 2015

Tja, wat moet je daar nou mee. Ik dacht dat we het over het klimaat hadden, en niet over mijn intieme hygiëne. Of laatst: "Je moet je haar eens wassen trut, er is wat mis met je…" Pardon, volgens mij hadden we het over een prijsuitreiking en niet over mijn haar, wel?

Het is werkelijk heel bijzonder, maar mensen denken dat ze op social media zoals FB alles maar mogen en kunnen zeggen in hun reacties. Trut, gore klootzak, kankerwijf, hoer. Zodra een lezer (schijnt wel een bepaald type te zijn) het niet met je eens is dan waan je je weer op het schoolplein!
Soms ben ik wel eens nieuwsgierig naar diegenen die schelden en klik ik even op hun profiel. En wat blijkt? De leukste selfies met event. kleinkinderen (meestal ook een hond, heel gek) Dan denk ik: ‘Jezus…klootzak, kutwijf: Moet dat nou zo? Kun je niet inhoudelijk reageren met argumenten zonder persoonlijk te worden? Of heb je daar gewoon niet voldoende hersencellen voor en begin je daarom maar te schelden?

Oh, ik zie je al naar je toetsenbord grijpen: JIJ SCHELD OOK!!! Altijd eerst lezen! Er staat ik DENK en bovendien is dit een column en dan mag je meer…
Mijn moeder zei altijd “Je mag alles denken, maar je kunt niet alles zeggen (c.q.schrijven)”, dat was een wijze raad. We leven dan wel in een vrij land maar je hoeft elkaar niet nodeloos te kwetsen of te beledigen.

Zou het mogelijk zijn om als lezers van Metro een bepaalde gedragscode af te spreken? Met als doel dat het leuk blijft om met elkaar te discussiëren? Want het is zo langzamerhand niet leuk meer.
Soms zie ik wel eens een onderwerp waarvan ik denk: ‘Ja, daar heb ik best wel ideeën over’. maar als ik me van te voren al moet afvragen wat de respons zal zijn….

Dit is ook niet de bedoeling van vrije meningsuiting en vrije media zoals we dat in Nederland willen; we snoeren elkaar op deze manier de mond.

Ga gewoon het debat of gesprek aan met elkaar, zonder beledigingen. En kun of wil je dat niet of heb je simpelweg geen argumenten: BEMOEI JE ER DAN NIET MEE!

p.s.: Voor alle hondenliefhebbers die niet schelden en zich nu aangesproken voelen; ik ben een eenzaam, zielig kattenvrouwtje die niets beters heeft te doen!