Rekentoets

dirrianne 3 jul 2015

Beste Jet Bussemaker,

U heeft in al u wijsheid besloten dat er een rekentoets moet komen. Die is er nu.
Het doel is om de rekenvaardigheid te verbeteren, want vanuit het bedrijfsleven is aangegeven dat jongeren die met een diploma van school komen niet kunnen rekenen.
En dat is toch sneu, wanneer je na gemiddeld vijf jaar middelbare school niet kunt uitrekenen op welke dag 1 April 2014 viel.
Tot zover kan ik met uw plannen instemmen.
Maar nu komt het. Wat wanneer je WEL kunt rekenen, en je “gewoon” een TIEN haalt op diezelfde rekentoets? Wat wanneer je WEL kunt uitrekenen hoeveel kilometer een fietser heeft afgelegd?
En dit is echt van het grootste belang als je een winst en verlies rekening moet opstellen voor een bedrijf.
DIE rekentoets waarop zelfs kamer leden zakken. Waaronder zelfs een voormalig wiskunde docent…..Heeft u dan voor die leerlingen een speciaal iets in petto?
Een soort bonus, betere behandeling, basisbeurs, bedrijfsleven beurs????
IETS, om te laten zien dat die hele bijzondere leerlingen, uw plannen, om het rekenniveau naar een hoger plan te brengen, toch eigenlijk wel op een geweldige, vrijwillige manier steunen.
Deze leerlingen heeft u niet hoeven helpen met extra rekenlessen.
Er waren geen inkak-momentjes waarin u naast ze moest staan met pep talk jes. U hoefde geen nachten wakker te liggen vanwege de stress momentjes.

Dus mevrouw Bussemaker: Laat uw hart spreken en kom met een groots gebaar.
Ik doe een voorzet: Voor al die leerlingen die een tien halen en hebben gehaald op de rekentoets komt er een speciale beurs die door het bedrijfsleven wordt bekostigd. Waardoor dié studenten in staat worden gesteld om zonder extra kosten hun studie af te ronden.
Dit werkt positief naar twee kanten, zoals u zelf ongetwijfeld opgemerkt hebt; u wordt gesteund in uw plannen voor een rekentoets, en het bedrijfsleven krijgt mensen in dienst, die weten op welk formaat papier een tekening gemaakt moet worden.

Ik zie met grote belangstelling uit naar uw antwoord,

Dirrianne, moeder van een tien rekentoets leerling.