Een kleine boodschap.

Waar vegen we over 10 jaar onze billen mee af? Een vreemde maar actuele vraag die in mij naar boven kwam toen ik vandaag voor het schap toiletpapier stond. Waarom? Omdat er op dit moment meer dan 15 verschillende soorten toiletpapier in de winkel liggen! 15! Hebben we nu ook ons verstand, samen met die dikke drol, achtergelaten op het toilet?

Er is toiletpapier met aloë-vera, super absorberende lagen, groen en zacht, extra comfort, extra sterk, extra lang, 100% gerecycled, ecologisch 3 lagen, fluwelen kussentjes, vochtig toiletpapier in de geuren komkommer, amandel en kamille en om uw derrière met een extra touch af te vegen…toiletpapier met feel good layers.

Sorry, maar daar moet ik echt van overgeven. Ik snap dat we niet meer terug willen naar de tijd waarin men hun billen afveegde met stokjes of oud krantenpapier, maar kom op, vochtig toiletpapier dat ruikt naar komkommer?! Daar maak je zelfs de mensen van kromkommer niet blij mee.

Het lijkt wel of alles wat vroeger normaal was, nu niet goed genoeg meer is. Wat zou betekenen dat alles wat nu gewoon is, over 10 jaar weer vreselijk ouderwets is. Welke donker bruine toekomst gaat ons toiletpapier tegemoet? Voor de koude winter dagen, verwarmd toiletpapier dat ruikt naar oma’s erwtensoep? Voor onze camping avonturen, een smartphone die toiletpapier in 3D kan uitprinten? (Zucht, nooit meer met mijn ‘mannenmagneet’ over de camping dwalen) Of komt er een wc deksel die niet omhoog gaat als het toiletpapier op is, zodat we nooit meer met onze broek op de enkels naar boven hoeven te strompelen?

Tegenwoordig kijken we nergens meer van op en dat is best beangstigend. Ik ga jullie niet vervelen met het Afrika praatje, over wat arme kinderen niet hebben en wij wel maar, we zouden ons eens goed achter de oren moeten krabben. Laten we het maar bekennen: de wil heeft overgenomen van ons verstand. We denken niet meer na bij een onzinnige kreet als ‘feel good layers’. Alles staat op de automatische piloot, en die vliegt op dit moment de verkeerde kant uit. De mens is zo gefocust op het willen, dat er vergeten wordt wat men al heeft. Zo bestaat er al sinds 1879, normaal toiletpapier, zonder eventuele bijwerkingen als ruiken naar een chemische komkommer.

Mijn hoop is gevestigd op de mensen die net als ik, niet willen dat een bezoekje aan moeder porselein resulteert in een buitenaardse ervaring. Mocht dat op een dag toch gebeuren? Dan mag je mij, samen met oma’s erwtensoep, door het toilet spoelen.