Seizoenplaats

Boris de Groot 3 jan 2017

Wereldreizen, wereldsteden en exotische gebieden waar geen hond rondloopt hebben ons gepokt en gemazeld. Niets is ons vreemd en geen uitdaging te groot. Kortom, dit alles heeft nu geleid tot een pas aangeschafte caravan en inmiddels ook seizoenplaats aan de kust.
Wat bezielt ons? Goeie vraag. Wel voelen we de zekerheid van een eigen heenkomen aan de kust wanneer we maar willen. Dit alles voor een nog niet eens zo’n gekke prijs. De omgeving waar het ding staat nodigt uit tot lange wandelingen, fietstochten, wel of geen mensen ontmoeten, een natje een droogje, gezellige avonden buiten weer of geen weer en boven alles een apart gevoel van vrijheid.
Een apart gevoel van vrijheid?
Yep!
Vrijheid?!
Jahaa, vrijheid ja.
Op een seizoenplaats?
Op een seizoenplaats ja. We zien het ook als een ‘apart’ gevoel van vrijheid.

Okay, even met alle benen op de grond. De caravan moet vier maanden per jaar op stalling en mag dan niet op de seizoenplaats staan. Dit betekent het nodige geregel en ge-heen en weer, maar twee dagen per jaar mag dit wat ons betreft geen belemmering zijn. Op de camping waar we staan zijn we niet de enigen en sluiten de seizoenplaatsen direct op elkaar aan. Tijdens het hoogseizoen is het ook nog eens een komen en gaan van tijdelijke gasten.
Het op- en afbouwen van ons vakantiedomein kost ongeveer vier dagen. Ja we zijn veeleisend. Ook de fietsen, buitenbarbecuemeubeldinges, gerieflijk tuinmeubilair, tuinhek, koelvriescombinatie voor de buitentent, televisie voor de buitentent, hangmat voor de buitentent, verwarming voor de buitentent en uiteraard de buitentent zelf gaan mee. Gedurende het seizoen moeten we zelf ook nog ons eigen gras maaien en onze eigen tuin bijhouden. De boel de boel laten is er niet bij want we hebben een contract getekend. We hebben ons dus min of meer verplicht om gedurende acht maanden zo veel mogelijk naar onze seizoenplaats te trekken. De caravan heeft geld gekost, de seizoenplaats kost geld en ja, we hebben ons verplicht tot geregeld onderhoud. Aangezien gras elke twee weken de hoogte van twee kontjes bereikt moet je dus wel. Heerlijk om ons eigen onderkomen aan zee te hebben. Kan niet wachten tot het zo ver is.

Wat heeft ons bezield? Ik denk het ouder worden. Geen lange wachturen op welke luchthaven dan ook. Geen koffers meer die spoorloos verdwijnen. Geen talen meer die we niet verstaan. Geen handen- en voetengesprekken. Boven alles. Geen zin meer en de vijftig gepasseerd.