Het leven is geen krentenbol of toch juist wel?

Bieb 26 sep 2016

‘Het leven is geen krentenbol’ is een antwoord dat ik er wel eens tegenaan gooi als iemand in de klaag-modus zit. Een leuke uitspraak, maar waar gaat het eigenlijk over vroeg ik me zo ineens af. Als je van krentenbollen houdt zou dit betekenen dat het leven dus niet om van te houden is. Echter als je niet van krentenbollen houdt dan ineens weer wel. Buiten deze twee opties om hebben we natuurlijk nog optie 3; nee deeuuhh tuurlijk is het leven geen krentenbol, het leven is leven en een krentenbol is een krentenbol. Kortom ik vind het nu al heel verwarrend.

Het blijft niet alleen bij verwarringen op tekstueel gebied, je hebt ze natuurlijk ook in het gesproken woord. Laatst stelde ik de vraag; “Hoe kom je hier nu weer aan?”. Hierop kreeg ik het volgende antwoord; “Dat raad je nooooit’, nou doe maar eens een gok”. Ik weet niet waar het hier precies misgaat pik, maar waarom zou ik in godsnaam een gokje wagen als ik het toch nooooit raad. Lijkt me een beetje zonde van mijn kostbare tijd, dus hops voor de draad ermee.

Naast verwarringen, zijn er helaas ook keiharde irritaties op het gebied van communicatie. Vorige week zat ik samen met een schaap en haar moeder in de stoomlocomotief. Het schaap in kwestie vertelde dat haar ex wilde weten hoe ze haar nieuwe vriend had ontmoet en wat ze allemaal al met elkaar hadden gedaan. Ik kreeg er plaatsvervangende schaamte van dat mag u best weten. Net iets te hard begon ze aan dat verhaal en toen zei ze godzijdank dat hem dat ook helemaal niets aan ging. Nee klopt dat gaat hem ook niks aan en de rest van de mensen in deze hele treincoupé nog minder, dus snaveltje tuu.

Van communicatie vervolg ik mijn verhaal naar telecommunicatie en dan doel ik op muziek luisteren of spelletjes spelen via de mobiele telefoon. In elke treinrit ontmoet ik weer die jongen of dat meisje die met een serieuze gehoorbeschadiging door het leven gaat, waar zij zelf overigens niet van op de hoogte zijn. Volume op standje maximaal en gaan met die banaan, heus niet irritant voor de mensen die om je heen zitten. Of mensen die pokemons aan het vangen zijn en lekker het geluid aan laten staan. Als jij 3 pokeballs wilt verspillen aan het vangen van de zoveelste obstinate ratata, mij een zorg. Geef dat beest een snoepje en zorg dat hij rustig wordt, maar val mij er in ieder geval niet mee lastig. Nee het leven is beslist geen krentenbol! 😉