Dames en Heren Jongens en Meisjes

Ben24 25 sep 2017

ja hoor ik tot mijn grote verbazing wel iets aan de late kant dat de Hema bij de kinderkleding geen jongen of meisje meer zal benoemen, we gooien het eigenlijk op een hoop bij de Hema dus.
zal je zoon of dochter leuk vinden je heb namelijk wel een van die kleding dat zit op de grens van jongen of meisje ja en als je dan even niet op let dan loop je zoon of dochter de kans om daardoor gepest te worden nou dat wil toch niemand.

maar goed al met al bij de NS is ook al besloten om geen goedemorgen dames en heren te zeggen ik vraag me af in welk land woon ik nu.
want als ik het nieuws daar in goed gevold heb wordt het in de Londen in de metro ook niet meer gedaan, het goedemorgen dames en heren dus ja als blinden paarden er achteraan natuurlijk bij de NS.
blijkt maar weer dat het in Nederland erg moeilijk is om een eigen mening of vorm er aan te geven en laten we eerlijk wezen van sommige dingen blijf je af dat is zo en dat blijft zo.

maar goed ook de Gemeente Amsterdam gaat dit invoeren nou denk ik dan bij mezelf het moet niet gekker worden, waar zijn we in Nederland toch mee bezig zeg zijn we onszelf opnieuw aan het uitvinden of zo.
het blijkt maar weer dat we op zich maar een stel kudde dieren zijn die overal achter aan lopen.
ik vind het heerlijk als de omroeper of de omroepster roept goedemorgen dames en heren straat iets van respect uit, ja en dan zijn er helaas een aantal geleerde die dan vinden dat dat niet meer kan, ach je moet dus veel geleerd hebben om niet meer simpel te kunnen denken in dames en heren blijkt maar weer.

kijk als je niet meer dame of heer mag zeggen mag je natuurlijk ook niet meer zeggen dag man dag vrouw dat is dan ook uit den boze lijkt mij.
maar als dat zo is kom je toch in lastige situaties terecht zo nu en dan want ja wat moet de ambtenaar dan zeggen als je gaat trouwen,wordt het persoon a en persoon b het wordt wel wikken en wegen dan ja heel simpel gezegd wordt het niet gemakkelijker volgens mij maar ja wie ben ik een simpele burger.

ja en dan komen we natuurlijk bij de volgende stap wordt je kind geboren hoe gaan we dat nu aangeven als het een zoon of een dochter is.
ja je moet dan maar gewoon zeggen ik kom me kind aangeven en ja waarschijnlijk zal je de vraag krijgen is het een zoon of dochter dan zal je toch moeten blijven zeggen nee een kind en zeker in een gemeente als Amsterdam.

nou ik houd het het gewoon bij jongens en meisjes en dames en heren komt veel prettiger over.
al met al kan het nog gekker in Nederland?