De au-pair

Antonie Niessen 26 aug 2015

Rijke mensen weten vaak van gekkigheid niet wat ze met hun geld moeten doen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Masters of LXRY (voorheen de Miljonair fair). Een übersnobbistisch evenement van zien en gezien worden. Een mix van puissant rijke mensen, gewone rijke mensen en vooral héél veel mensen die erbij willen horen. Oud geld, nieuw geld en geen geld. Boven- en onderwereld lopen door elkaar heen en natuurlijk is het ook hier een komen en gaan van bekende Nederlanders. Beetje netwerken. Dat staat voor likken, slijmen en lachen om grappen die niet leuk zijn. Als het maar geld oplevert. Dit circus is niets voor mij, maar ik ben dan ook iemand die ‘s avonds geen voet buiten de deur zet en geen waarde hecht aan geld. Noem me saai, maar ik voel me er prima bij.

Een absolute must onder de vrouwen van de ”rich and famous” is de personal trainer. De meeste ega’s zijn al meerdere malen strakgetrokken en vol met botox gespoten, maar de Robert Schumachers van deze wereld kunnen nu eenmaal niet toveren. De strijd met de zwaartekracht is niet te winnen. Na de zoveelste liposuctie richten ze hun hoop op een personal coach. De dames trainen zich een paar keer in de week flink in het zweet en zo’n zelfbenoemde fitness goeroe vult zijn zakken. Na een jaar is mevrouw ondanks alle inspanningen toch weer een maatje gegroeid. Het vorkje prikken en wijntje drinken in de duurdere vreet tempels begint steeds meer zijn tol te eisen. Als de ingrepen bij de ”botox farm” en de nieuwe schema’s in de gym geen effect meer sorteren komt de dag dat manlief ervandoor gaat met zijn secretaresse steeds dichterbij. Dan hoeft hij niet meer over te werken, maar blijft hij voorgoed weg. Gelukkig zijn de meeste oud geld mensen nog getrouwd in gemeenschap van goederen, dus echt medelijden hoeven we met deze dames niet te hebben.

Het nieuwe geld weet van narigheid helemaal niet meer hoe ze hun poen over de balk moeten smijten. Trouwen in Nederland is uit en de meerdaagse huwelijken in het buitenland zijn in. Vooral Ibiza is hot. Met het invliegen van de gasten en het afhuren van hotels gaan kapitalen gepaard, maar wie het breed heeft laat het breed hangen. Decadentie in optima forma. Het schijnt er tegenwoordig bij te horen. Vaak worden de ”newly weds” binnen afzienbare tijd zwanger en voordat mevrouw is bevallen hebben de echtelieden al een au-pair in vaste dienst. Het is dat de dame in kwestie het bevallen zelf moet doen, anders had de au-pair daar ook nog voor opgedraaid.