HEK OM STEENBERGEN

Fons Nijpels 27 nov 2015

Ik herinner me Steenbergen in West Brabant vanwege de gigantisch grote katholieke kerk daar, en de omringende suikerbietenvelden. In Brabant dus, dat zichzelf altijd zo gastvrij noemt, en waar het leven goed zou zijn. Nou, nu ben ik toch heftig teleurgesteld, want de komst van zelfs slechts 200 nooddruftige asielzoekers met kinderen en al werd afgewezen. En na gore bruine xeonofobe actievoering ook. Dus ze moeten nu elders gehuisvest worden, waar dat zal Steenbergen een rot zorg zijn, als het maar niet bij hen is. Er is geen plaats voor hen in de Steenbergse herberg, om maar even te verwijzen naar het kerstverhaal, dat binnenkort weer actueel is.

Ik denk dat alle Steenbergers in die grote kerk samengedreven moeten worden en verplicht moeten worden naar deze en andere relevante teksten te luisteren. Die kerk staat er toch niet voor niets? Actievoerder Sander Booij is van mening dat er NERGENS in Nederland plaats is voor asielzoekers, dus zeker niet in Steenbergen. Wat wil hij dan? Ze terugsmijten in zee? Sodeju (dat is Brabants) wat een aso is dat! Steenbergen heeft iets van 25.000 inwoners en dan geen plaats voor 200 mensen? Minder dan 1%? Laten we er maar snel een paar afkickklinieken, open gevangenissen en pschiatrische klinieken vestigen ter compensatie.

Wil Brabant als geheel zijn reputatie van warme gastvrijheid overeind houden, dan is het nodig een hek te zetten om Steenbergen, en personenen alleen in en uit te laten gaan na voorafgaande toestemming, en onder opgave van redenen. Anders wordt heel Brabant aangetast, want 1 rotte appel in de mand maakt heel het fruit te schand. Indien doortocht niet noodzakelijk, dan doorgang weigeren. Blijf dan maar thuis suikerbieten eten.

Persoonlijk zal ik Steenbergen voorlopig mijden, want mijn soort is vast ook niet welkom.