Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 19 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Robothuisdier voor eenzame ouderen

Een robotkat die niet van een echte viervoeter te onderscheiden is. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar toch hebben deze replicahuisdieren vele voordelen. Bijvoorbeeld voor eenzame ouderen die behoefte hebben aan een beetje liefde en gezelschap.

Hasbro bedacht de ‘Joy For All Companion Pets’. Deze beesten lijken precies op echte katten, maar werken op batterijen. Ze spinnen als je ze aait, vallen in slaap als je even weg bent en komen graag even op je schoot knuffelen. Eigenlijk alle leuke eigenschappen van een huiskat verzameld in een elektronische knuffel.

De katten zijn door Hasbro vooral bedacht voor eenzame senioren. „We geloven dat iedereen behoefte heeft aan interactie en een beetje genegenheid, ongeacht de levensfase waarin een mens zich vindt, zo schrijft Hasbro op de eigen website. De beesten gaan 99 dollar kosten en zullen verschijnen in drie verschillende kleuren. Of de knuffelkatten ook in Nederland verkocht zullen worden, is nog niet bekend. Wel wordt in Nederland de ‘Paro’ verkocht. Een klein knuffelzeehondje voor ouderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.