Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 13 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Jongen houdt hand man vast in bus, foto gaat viral

Een man in het Canadese Ontario heeft de harten van velen gestolen met zijn simpele, maar mooie gebaar. De 21-jarige Godfrey Cuotto, student in Hamilton, werd gefotografeerd terwijl hij de hand van een dove man vasthield in de bus. Nadat de foto werd gedeeld op de Facebookpagina ‘Only In Hamilton’ ging de afbeelding al snel viral.

De twintiger zat in de bus toen een man genaamd Robert de volle bus in stapte en naast hem kwam zitten. Hij wilde Cuotto de hand schudden. Hoewel hij eerst wat afwachtend reageerde, besloot de student de hand aan te nemen. „Vervolgens bleef hij mijn hand vasthouden. Ik dacht eerst dat ik voor de gek werd gehouden, maar hij bleek gewoon wat troost nodig te hebben”, aldus Cuotto.

Onbaatzuchtig

Daarom bleef Cuotto de hand van de man gedurende de ruim 30 minuten durende busrit vasthouden. Volgens de held liet de man niet los en kuste hij zelfs zijn hand en gaf hij hem een knuffel. „Ik liet het toe, wat had ik dan moeten doen? Soms moet je niet aan jezelf denken en de behoeften van een ander boven die van jezelf stellen”, aldus Cuotto.

Een familielid van Robert zocht later via Facebook contact op met Cuotto om het te bedanken voor het troosten van zijn oom. Zodoende kwam de twintiger erachter dat de man lijdt aan een hersenverlamming en dat hij doof is.

I didn't know if u can post this but I would liking to say thank you to the guy who was seating beside a special needs…

Posted by Only In Hamilton on Tuesday, October 6, 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.