Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 10 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Ziekenhuis heeft medelijden met bejaard koppel

Tom and Arnisteen Clark zijn al bijna zeventig jaar samen. Toch zijn ze onafscheidelijk. Het toeval wil dat het bejaarde koppel een paar dagen na elkaar in hetzelfde ziekenhuis werd opgenomen met klachten. Volgens het protocol mogen mensen niet bij elkaar op de kamer komen, maar voor deze twee torteltuifjes maakte het ziekenhuis graag een uitzondering.

´Het brak hun hart´

Het koppel was beide opgenomen op de orthopedische afdeling van het ziekenhuis in Fayetteville. Herhaaldelijk hadden ze gevraagd of ze even bij elkaar op bezoek mochten, maar helaas moest het ziekenhuis dit volgens de regels weigeren. „Het brak hun hart dat ze niet samen konden zijn”, vertelt Charlsie Niemiec als woordvoerder van het ziekenhuis aan ABC News.

Obstakels

Omdat ook het ziekenhuis uiteindelijk zag hoeveel pijn het de twee bejaarden deed besloten ze toch een uitzondering te maken. Niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk kreeg het paar toch toestemming om elkaar te zien. „We hebben wat moeite moeten doen en enkele obstakels omver moeten werpen. Maar uiteindelijk kon Tom toch elke dag even een paar uur samen met Arnisteen zijn."

Lees ook: Droom bejaarde man komt uit: abseilen van Euromast

Viraal

Tijdens de romantische bezoekuurtjes is er ook een foto van de twee tortelduifjes gemaakt. Te zien is hoe ze naast elkaar op bed elkaars hand stevig vasthouden. Het ziekenhuis waarin Tom en Arnisteen verblijven plaatste de foto op hun Facebook. Veel mensen vinden het verhaal zo romantisch dat het dan ook niet lang duurde voordat het kiekje viraal ging op internet. Binnen één dag was de foto al ruim 2000 keer gedeeld.

https://www.facebook.com/PiedmontFayetteHospital/posts/10155820291475005:0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.