Alex Ringeling
Alex Ringeling Good vibes 12 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Cheerleader met Down gepest, team speelt niet

Desiree Andrews is cheerleader bij een schoolbasketbalteam in de Amerikaanse staat Wisconsin. Het meisje heeft ook het syndroom van Down, maar dat houdt haar niet tegen om het team aan te moedigen. Het team zelf is erg blij met het enthousiasme van Desiree en werd dan ook behoorlijk boos toen mensen in het publiek het meisje begonnen te jennen.

‘We zijn allemaal gelijk’

Het team werd er zo kwaad om, dat ze vanwege de pesterijen weigerden verder te spelen, schrijft Mirror. Spelers Miles Rodriguez, Scooter Terrien en Chase Vazquez liepen uiteindelijk zelfs de tribune op om de pesters te confronteren met hun gedrag. “Ik werd echt heel kwaad toen ik hoorde wat ze over haar zeiden,” zei Vazquez. Terrien vulde aan: “Het is gewoon niet eerlijk als mensen zo doen. We zijn allemaal gelijk.”

Desiree

De drie spelers hebben de naam van de gymzaal al officieus vernoemd naar Desiree en zijn momenteel bezig de gymzaal officieel te hernoemen naar de cheerleader. Ook hoeft het meisje nooit meer alleen door de school te wandelen, aldus het drietal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.