Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 4 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Vrouw maakt laatste grap vanuit haar graf

Een Amerikaanse vrouw die bekend stond als grote grappenmaakster, heeft de mensen vanuit haar graf nog een laatste keer voor de gek gehouden. Elf jaar geleden schreef Norma R. Brewer haar eigen overlijdensbericht met een vriend. Ze bedacht dat deze gedrukt zou moeten worden nadat ze zou sterven.

Het bericht, gepubliceerd in de Connecticut Post, claimt dat de 83-jarige vrouw is overleden omdat haar hond Mia haar van haar sokken en schoenen beroofde aan de voet van de Kilimanjaro.

Beklimming Kilimanjaro

“Norma Rae Flicker Brewer, een inwoonster van Fairfield, is overleden tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro”, zo staat in het bericht. “Ze heeft haar doel om de top te bereiken nooit gehaald, maar haalde het wel tot het basiskamp. Haar dochter Donna, haar hond Mia en haar katten, waren bij haar toen ze stierf”, gaat het verder. “Het vermoeden bestaat dat mevrouw Brewer is overleden aan onderkoeling, nadat Mia haar warme winterlaarzen en haar sokken had opgepeuzeld.”

“Dit is typisch voor onze moeder”, verklaart dochter Donna Brewer tegenover de Connecticut Post. “Mensen die mijn moeder niet kennen zijn verbijsterd. Mensen die mijn moeder wel kennen lachen en zeggen: ‘Ja, dat is Norma’”.

Gemis

Donna handelt momenteel de vele telefoontjes af van verbijsterde lezers, die zich afvragen wat de 83-jarige vrouw bezielde om te proberen op haar blote voeten een berg te beklimmen. “Moeder geloofde dat je van het leven moest genieten en dat een grapje de diepste wonden kan helpen helen”, vertelt Donna. “Ik mis haar en haar gevoel voor humor natuurlijk ontzettend.”

Overigens klopte de rest van de informatie in het overlijdensbericht wel. In werkelijkheid stierf Norma echter aan een beroerte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.