Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 22 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Moeder waarschuwt voor levend begraven van hamster

Ligt je hamster stil in zijn kooi en geeft ‘ie geen kick meer? Wacht dan nog even totdat je besluit ‘m te begraven. Het wil namelijk niet zeggen dat hij dood is. Je hamster kan in een winterslaap zijn beland.

Winterslaap

Een moeder uit Engeland waarschuwt daarvoor via Facebook. Ze dacht dat de hamster van haar dochter overleden was. Toen ze hamster Fudge wilde begraven, werd het huisdiertje ineens wakker. Wat bleek: Fudge hield een winterslaap. Ze wil andere mensen waarschuwen dat ze niet zomaar hun hamster levend begraven, terwijl het beestje gewoon in diepe slaap is.

As the days draw colder I just wanted to give out a piece of little known information.Pet hamsters can go into…

Posted by Lisa Goodman on Wednesday, November 15, 2017

Volgens de moeder belanden de hamsters in een diepe slaap als ze het koud hebben. De kooi van Fudge stond in de woonkamer van hun huis, waar het ’s nachts erg koud kan worden. Nu is Fudge verplaatst en hebben ze een fles warm water onder zijn slaapplek neergelegd. Zo hopen ze het diertje uit de winterslaap te krijgen.

Koud, maar niet stijf

De winterslaap kan een paar dagen, of zelfs een week duren. Zeker weten of je hamster in winterslaap is? Allereerst wordt het lichaam van een hamster niet stijf en hard zoals bij een dood dier het geval is. Als je de slaper heel voorzichtig iets probeert uit te rollen’ of zachtjes aan een poot of snorhaar trekt, zal hij hele trage reflexen vertonen.

Als je hamster onverhoopt door een lange slaap overvallen wordt, kun je hem het beste voorzichtig wakker maken door hem langzaam op temperatuur te laten komen, bijvoorbeeld in je handen of in een iets warmere omgeving. Het beestje van de dochter van Lisa Goodman is inmiddels helemaal in orde. Hij is uit zijn winterslaap en weer hartstikke actief.

https://www.facebook.com/lisa.goodman2011/videos/10156955265647178/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.