Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Gewonden bij grote explosie centrum Parijs

In het centrum van Parijs heeft zaterdagmorgen een grote explosie plaatsgevonden. Het gebeurde in de Rue de Trévise. Bij de explosie zijn volgens de Franse site Europe1 meer dan twintig gewonden gevallen. Zeven van hen zouden zwaargewond zijn en twee zijn in levensgevaar.

Gewonden bij grote explosie centrum Parijs
Brandweermannen dragen gewonden weg / ANP

Een van de gewonden zijn drie brandweermannen. Zeven tot acht voertuigen zijn verwoest door de vlammen, vertelt een politiebron aan de site. Of er doden zijn gevallen is nog onduidelijk.

Gaslek

De explosie zou ontstaan zijn als gevolg van een gaslek. Er zou al een brand gewoed hebben, waarna het gaslek ontstond, schrijft Le Parisien. Er was al een brandweerwagen ter plaatse. De gewonde brandweermannen waren vermoedelijk bezig met het blussen van het vuur voor de explosie plaatsvond.

Op social media werd al snel gesproken over een autobom, maar dat wordt nu tegengesproken. Een politiewoordvoerder bevestigt tegen CNN dat het om een gaslek zou gaan en dat er dus geen sprake van terreur zou zijn.

Chaos

De explosie zou rond negen uur ‘s ochtends plaats hebben gevonden. Op foto’s op social media is een grote chaos te zien. Ook is te zien dat de pui van een pand volledig is weggeblazen. De knal zou tot op twee kilometer afstand te horen zijn geweest. Volgens een ooggetuige zouden de ramen tot op twee straten verderop kapot zijn

In de bakkerij woedt nog altijd een grote brand. Er zijn meer dan tweehonderd brandweermannen en politieagenten aanwezig. De politie vraagt mensen weg te blijven uit het gebied.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.