Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 11 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Drugshond loopt overdosis op bij dancefeest schip

Een drugshond werkzaam de politie in Florida heeft anti-overdosis medicatie moeten krijgen nadat hij zijn neus in de bagage van de bezoekers van een EDM-evenement op een cruiseschip stak.

De hond genaamd Jake kreeg de opdracht om de bezoekers die aan boord gingen van Holy Ship! – een groot dancefeest met een EDM-line up – te screenen, zo meldt Newsweek.

De Norwegian Epic waarop het evenement gehouden wordt ©Wikimedia Commons

Onder invloed

Het incident vond plaats op woensdag toen de bagage van het cruiseschip Norwegian Epic aan een controle werd onderheven. De viervoeter had bij het zoeken naar verboden middelen blijkbaar iets aangetroffen en werd plotseling ziek.

„Jake kreeg op het begin moeite met recht overeind staan, daarna vertoonde hij symptomen die lijken op die van een beroerte, hierdoor kregen we het vermoeden dat hij iets verkeerd binnen had gekregen", zo vertelt de persvoorlichter van het Sheriff-kantoor Rod Goodyear.

Het dier kreeg op advies van een dierenarts het middel Narcan toegediend, een slaapmiddel dat wel vaker wordt gebruikt bij overdoseringen. Nader onderzoek wees uit dat de drugshond waarschijnlijk flinke dosis van een vorm van MDMA (het werkzame bestandsdeel van een XTC-pil) binnen had gekregen. Op dit moment gaat het weer goed met de viervoeter, hij is stabiel en naar verwachting zal hij volledig van zijn bad trip herstellen.

Posted by Holy Ship on Monday, February 26, 2018

Verdachte

De politie kwam al snel een verdachte op het spoor. De 33-jarige Leslie Bennet, die in het verleden ook al eens is aangehouden voor drugssmokkel had, werd woensdag aangehouden. Nadat de man verhoord was, is hij twee dagen later weer in vrijheid gesteld. Bij zijn aanhouding werden overigens wel verboden middelen in beslag genomen die hij onder de rand van zijn boxershort had verstopt.

Het Holy Ship! feest is berucht om zijn massale drugsgebruik. Nadat het vorig jaar behoorlijk los ging, vond in 2019 vond de tweede editie plaats. De passagiers van de feestboot werden vooraf gewaarschuwd dat er een zero tolerance op drugsbezit geldt. Toch bleek dit niet iedereen af te schrikken, naast Bennet zijn er nog 13 andere mensen aangehouden voor het illegaal in bezit hebben van drugs.

Elk onderdeel van de bagage werd door getrainde honden onderzocht op verboden middelen. Hierbij werd ook gezocht naar explosieven, maar deze werden niet aangetroffen. De organisatie was eveneens duidelijk en voelt totaal geen berouw voor de aangehouden personen. In een verklaring laten ze weten het jammer te vinden hoe een klein groepje de feestvreugde verknalt van duizenden anderen op deze ‘populaire en betekenisvolle muziekbeleving’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.