Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Blok bezorgd over Nederlanders in de sneeuw

De sneeuwchaos in het Alpengebied heeft deze week al zeker twaalf levens geëist. Donderdag kwam in het Duitse Trautshofen in Beieren een 9-jarige jongen onder een omvallende boom. Hij overleed ter plaatse, meldde dagblad Bild vrijdagochtend.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken maakt zich zorgen over Nederlanders die in de Alpen in extreem winterweer zijn beland. Hij drukt hun op het hart goed naar de lokale autoriteiten te luisteren.

Aankloppen bij BuZa

Nederlanders die in het buitenland in de problemen raken kunnen altijd aankloppen bij Buitenlandse Zaken, zegt Blok. „Dat geldt ook nu in de Alpenlanden”, die kampen met zware sneeuwval en lawines. Maar wintersporters moeten zelf ook op hun tellen passen, vindt Blok.

Hij waarschuwt nog maar eens dat zij instructies van de autoriteiten moeten opvolgen en gevaarlijke plekken, buiten én op de piste, moeten mijden.

Vooral in skigebieden in Oostenrijk en Zuid-Duitsland levert de overvloedige sneeuw problemen op. Dorpen zijn afgesloten van de buitenwereld en op sommige plaatsen is de noodtoestand uitgeroepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.