Evie Westland
Evie Westland Good vibes 28 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

NS probeert baasjes met knuffels te herenigen

Witje de ijsbeer, Erica de eenhoorn en Flapje het konijn: zomaar een greep uit de eenzame knuffels die ooit een gelukkig leven leidden met een lief baasje, maar nu eenzaam tussen de gevonden voorwerpen van de NS liggen. De NS hoopt knuffels en baasje te herenigen en roept deze week uit tot Week van de Verloren Knuffel.

„Weinig is voor een kind zo verdrietig als je favoriete knuffel verliezen", aldus de NS. Op Facebook staat een hele galerij aan eenzame pluche beesten. Zo zit Witje de ijsbeer eenzaam voor een verregend treinraampje en zit Erik de egel alleen op een bankje op het station.

Hij ziet er misschien stoer uit, maar van binnen is Erik een grote softie. Hij wil niets liever dan terug naar zijn…

Posted by NS on Sunday, November 26, 2017

Volgens de NS is het het mooist als via de plaatjes op Facebook direct de ouders of kinderen van de knuffels getipt kunnen worden. „Maar simpelweg de foto’s liken helpt ook al: zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen dit bericht te zien krijgen. Hopelijk herenigen we deze kleine vriendjes dan nog voor Sinterklaas met hun baasje!"

Dierentuin van gemiste knuffels

Jaarlijks laten NS-reizigers per ongeluk vele duizenden voorwerpen achter in de trein of op het station. Omdat niet iedereen melding maakt van een verloren voorwerp, blijft er volgens de NS „een hele dierentuin van gemiste knuffels" achter. „En dat terwijl we daar nauwelijks meldingen van krijgen. Om hier aandacht voor te vragen hebben we dit jaar van 27 tot en met 2 december uitgeroepen tot De week van de verloren knuffel.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.