(Novum) - Simon Cowell hoopt dat zijn kind anders wordt dan hij. "Als kind was ik afschuwelijk", vertelde de 53-jarige talentenscout in de talkshow van Jay Leno.

"Als het een jongen wordt hoop ik dat hij op mij lijkt nu ik ouder ben, maar niet op mij als een kind", vertelt Cowell. De tv-persoonlijkheid, die begin volgend jaar voor de eerste keer vader wordt, werd op jonge leeftijd een keer gearresteerd toen hij met een neppistool en bus aanhield. "Toen ik 48 werd, ben ik volwassen geworden", lacht Cowell.

Cowell krijgt een kind met Lauren Silverman, die tot voor kort getrouwd was met een goede vriend van de platenbaas. "De zwangerschap was een beetje een schok", vertelt Cowell. "De omstandigheden waren een beetje ongemakkelijk. Maar alles is goed nu en ik ben gelukkig. Ze is heel erg schattig."

Het jurylid van onder meer X Factor weet al of hij een zoon of dochter krijgt, maar houdt zijn lippen stijf op elkaar. Volgens geruchten wordt hij vader van een jongen. "Ik weet wat het wordt en ik ben heel erg gelukkig."