(Novum) - Het Britse prinsje George heeft afgelopen weekeinde eindelijk zijn overgrootvader ontmoet. William en Kate vlogen met hun acht weken oude zoon naar Schotland, waar de Britse koningin Elizabeth en haar echtgenoot Philip vakantie vieren. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph.

George leerde zijn andere naaste familieleden al vlak na zijn geboorte kennen. Prins Charles, de vader van William, bezocht zijn eerste kleinkind toen George een dag oud was. Ook Kates ouders gingen in het ziekenhuis langs bij de pasgeboren prins. Elizabeth en Harry, Williams jongere broer, wachtten totdat George thuis was. Harry bezoekt zijn neefje geregeld en liet onlangs nog weten een trotse oom te zijn.

De 92-jarige Philip onderging in juni een kijkoperatie in zijn buik. De prins-gemaal moest twee maanden revalideren. Philip heeft vaker gezondheidsproblemen. Zo had hij problemen met zijn hart en blaas.

William en Kate zijn volgens The Telegraph nog steeds in Schotland. Gefluisterd wordt dat koningin Elizabeth binnenkort poseert met de drie troonopvolgers Charles, William en George.