Het gegeven dat Eric Heuvel na zo’n vijftien jaar zijn succesreeks January Jones weer oppakte, leverde hem eind vorig jaar meteen de Stripschapprijs op. Misschien een enigszins vreemde aanmoedigingsprijs, maar afijn: de terugkeer van de avonturenserie is letterlijk een verrijking voor de Nederlandse stripwereld.

Het nu in album verschenen De Horens Van De Stier is in alle opzichten een heerlijk vervolgverhaal. Enerzijds door de uitmuntende klare lijn-tekenstijl van Heuvel. Ondanks dat deze akelig dicht bij het werk van Hergé ligt, drukt Heuvel er toch een heel herkenbare stempel op. Ten Tweede levert scenarist Martin Lodewijk een wervelend verhaal af, waarbij hij de vaart er stevig inhoudt en het (uiteraard) volpropt met historische wetenswaardigheden.

January Jones vliegt in dit vijfde deel naar Barcelona, waar de Spaanse burgeroorlog ontbrandt. Haar mecanicien Rik is hier namelijk naar toe ontvoerd om een doorbraak in de strijd te forceren, waarbij zijn broer Gerrit een cruciale rol speelt. Geschiedenisfreak Lodewijk is met dit verhaal op zijn best, waarbij de soms iets te toevallige toevalligheden hem wel vergeven worden.