(Novum) - De begrafenis die werd gehouden voor het Breaking Bad-personage Walter White zorgde in Albuquerque voor ophef. Tijdens de dienst protesteerden meerdere mensen omdat ze niet willen dat de begraafplaats in de Amerikaanse stad een bedevaartsoord wordt voor Breaking Bad-fans, meldt de Amerikaanse tv-zender KOB.

"Dit is een plek waar wordt gerouwd, niet een plek voor sensatie", zei een van de demonstranten. De dienst werd zaterdag georganiseerd voor fans van Breaking Bad die na de laatste aflevering afscheid wilden nemen van hoofdpersonage Walter White, die de laatste episode niet overleefde.

Fans konden tegen betaling aanwezig zijn bij het afscheid en aarde gooien over de lege kist, die daadwerkelijk de grond in ging. Ook heeft White zijn eigen grafsteen gekregen. Met de ceremonie is bijna zeventienduizend dollar opgehaald voor een organisatie die zich inzet voor daklozen in Albuquerque.

De laatste aflevering van de tv-serie werd eind vorige maand in de Verenigde Staten uitgezonden. Breaking Bad, waarin Bryan Cranston de hoofdrol van White speelt, liep vijf seizoenen. In Nederland wordt het slotseizoen volgend jaar uitgezonden.