Een Nachtwacht schrijven terwijl Skyrim een paar meter bij je vandaan ligt en smeekt om gespeeld te worden, is bijna net zo lastig als het weigeren van een trio met twee hoogblonde pr0nsterren. Toch is het de Wacht gelukt deze letters op papier te zetten, en het is nog een mooi stukje proza geworden ook, al zegt hij het zelf. Wat hebben we in de aanbieding? Info over Gran Turismo 6, Mass Effect 3, God of War 4 en Modern Warfare 3, alsook de eerste bewegende beelden van de nieuwe Alan Wake! 

God of War 4 toch echt in 2012?

Zijn we al moe van de God of War-serie? Nee, natuurlijk niet! Na drie delen knallen en beuken met Kratos is de honger naar een vierde deel alleen nog maar toegenomen. En het kwartet zou al eerder compleet kunnen worden dan je denkt, want er is een retailer opgedoken die God of War 4 voor een release in 2012 heeft neergepent.

Het gaat om de Nieuw-Zeelandse webwinkel Mighty Ape. Deze gamesgrootgrutter biedt Sony's blockbuster dus nu al als pre-order te koop aan, en ze hebben er zelfs een exacte datum bij vermeldt: 28 september! Dat dit accurate info betreft, zou de Wacht niks verbazen, aangezien het wel vaker voorkomt dat shops 'per abuis' de releasedatum van een game verraden. Het zou fijn zijn, want er zijn 1000-en-1 slechtere manieren denkbaar om de eindejaarsperiode van 2012 in te luiden dan met een kakelverse God of War!

PeterKoelewijn, de koele collega van de Wacht, liet ons van de week al de eerste screen van het nieuwe avontuur van Alan Wake zien. Vannacht nemen we die shit een stapje verder, met de eerste bewegende footage van de XBLA-exclusive! Het gaat helaas om een uitermate korte teaser van slechts 16 seconden, maar de eerste indruk is excellent en de geliefde Alan Wake-sfeer druipt er vanaf.

 

Co-op details Mass Effect 3

De multiplayer-mode van Mass Effect 3 wordt een first voor de serie, en dus zijn de geruchten over hoe BioWare zijn zaakjes precies gaat aanpakken niet van de lucht. De ontwikkelaar heeft nu echter zelf een hele zooi info omtrent de co-op van het derde deel uit hun ruimteroman het net opgeslingerd. De Wacht heeft de belangrijkste zaken eruit gefilterd, maar neem gerust een kijkje bij het complete interview!

Maand gratis Elite als douceurtje

De launch van Modern Warfare 3 mag dan een megasucces zijn geworden, de gelijktijdige release van het nieuwe Elite-netwerk verliep een stuk minder naar wens. Zo zijn er problemen om de enorme toeloop aan nieuwe leden te verwerken (vindt je het gek, met zulke duizelinwekkende verkoopcijfers), wat zorgt voor overlast van de servers.

Als troost voor alle ongemak en om een beetje on the good side van de vele MW3-fans te blijven, heeft Activision toegezegd dat alle ‘Elite Founder’-abonnee’s een maand extra lidmaatschap voor de dienst tegemoet kunnen zien. Een mooi gebaar, en heel veel pijn zal het de vetgevulde zakken van de uitgever niet doen. Zeker niet omdat Activision heeft laten weten dat Modern Warfare 3 meer DLC dan welke andere Call of Duty ooit zal krijgen. Er staan vooralsnog meer dan 20 downloadbare pakketjes in de planning, gespreidt over de periode vanaf nu tot aan volgend jaar augustus. Kassa de passa! 

De naakte waarheid achter Saint's Row

Hij is er weer: de traditionele Saint’s Row: The Third-video! De Wacht weet niet waar ontwikkelaar Volition de tijd vandaan haalt om al die trailers in elkaar te flansen, maar vet zijn ze zeker. De één is nog idioter dan de ander, en ook ditmaal kunnen we weer genieten van een sterk staaltje onderbroekenlol. Of wacht, vergeet die onderbroeken, we gaan gewoon au naturel!

Bron: Power Unlimited