Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Tech 4 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Studenten krijgen gratis eten bij negeren telefoon

Duizenden studenten in de Verenigde Staten worden aangemoedigd hun telefoons tijdens de les te negeren. In ruil daarvoor krijgen ze korting op voedsel. Studenten aan onder meer Penn State en California State University hebben een app genaamd Pocket Points gedownload. Dat meldt The Verge.

Pocket Points

Pocket Points houdt bij hoe lang een smartphone ongemoeid is gelaten. Hoe langer de smartphone niet is aangeraakt, hoe meer punten je krijgt. De app is ontwikkeld door een student aan California State University en moedigt studenten aan punten te verdienen door hun mobiele apparaat met rust te laten. Met die punten kunnen ze weer eten aanschaffen.

Voor elke 20 minuten dat een telefoon ongemoeid wordt gelaten, ontvangt de student een punt. Door samen te werken kan dat proces worden versneld. Hoe meer studenten op de campus de app tegelijkertijd gebruiken, hoe sneller er punten worden uitgedeeld.

Geografische restricties

Grote fans van gratis eten denken wellicht dat de app urenlang kan worden aangezet, maar dat is niet zo. De app heeft geografische restricties. Het is alleen mogelijk om Pocket Points te verdienen op de campus van Penn State of de California State University.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.