Erik Jonk
Erik Jonk Opinie 14 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Slappe lach van Nederland Muziekland

Iets nieuws, dat belichten we graag op deze plek. Zo viel het oog op Nederland Muziekland van SBS 6, een programma dat in de jaren tachtig de grootste artiesten van het land samenbracht. In de vergadering riep niemand ’Jonk, sukkel, dat was vorig seizoen ook al op de buis’. Het was blijkbaar de hele redactie ontgaan.

Niemand keek

De kijkcijfers leren dat de eerste aflevering zondag heel Nederland is ontgaan. Het tijdstip van uitzenden: 12.30 uur. Toch maar even gekeken…

Ah, toch nieuws onder de zon. Presentator Danny Froger maakt zijn debuut en doet dat met de stem van zijn vader. Wat mede mogelijk gemaakt door een artiestenboekingsbureau vervolgens langskomt is om de slappe lach van te krijgen (sorry voor de fans van volkszangers en -zangeressen uiteraard).

Gat van de deur

Sieneke zingt Daar Is Het Gat Van De Deur. In haar videoclip wijst onze Sien naar het gat van de deur. Danny maakt een ’rit van een hit’ en zingt in de auto een liedje met John de Bever.

Het klapstuk is een van de grootste talenten van Hollandse muziekbodem, Nelis Leeman. Hij neemt ’zijn volgende hit’ op, Ik Hou Van Jou. „Nou, dat is in elk geval heel liefdevol”, zegt Danny. Na 23 minuten kijken weet ik dat dit tweede SBS-seizoen wordt afgesloten met een groot slotfeest in Breda. Négen uur lang klinken dan – tekst van Danny – de hits van nu en de meezingers van morgen.

Gezien mijn slappe lach denk ik dat ik gewoon maar ga. 6 augustus mensen, wie gaat er mee?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.